Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Ilie Poenaru laudă Viitorul Constanţa, înaintea meciului direct. "Jucăm împotriva unei dintre cele mai bune echipe din Liga 1"

VIDEO | Ilie Poenaru laudă Viitorul Constanţa, înaintea meciului direct. "Jucăm împotriva unei dintre cele mai bune echipe din Liga 1"

Fotbal

Comentarii

Viitorul Constanţa şi Academica Clinceni se întâlnesc vineri, de la ora 18, la Ovidiu, într-o partidă din etapa a 9-a din play-out-ul Ligii 1.

Ilie Poenaru consideră Viitorul Constanţa ca fiind una dintre cele mai puternice formaţii din Liga 1, şi clar cea mai periculoasă formaţie din play-out. Cu toate acestea, şi-a propus să nu se întoarcă cu mâna goală de la Ovidiu.

"Este un meci greu. Jucăm împotriva celei mai bune echipe din acest play-out şi împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din tot campionatul. Ştim foarte bine ce joacă Viitorul, am avut mereu probleme cu ei. Am avut şi rezultate bune, dar am muncit foarte mult pentru acele rezultate. Nu au presiune, din punctul meu de vedere, ei sunt scăpaţi de grija retrogradării. Nici nu cred că se punea problema. Ei pot să alinieze oricând o altă echipă, au prospeţime. Au un lot numeros, un lot bun. Indiferent cine joacă sau de vârstă au acelaşi joc, au aceiaşi partitură, cu un joc elaborat. Combinativ, bazat pe combinaţii, trasee şi aşa mai departe. Şi noi suntem într-un moment bun al nostru, chiar dacă venim după înfrângere cu Dinamo, o înfrângere dureroasă pentru noi, totuşi am făcut un joc bun şi ne bazăm pe acest lucru, că suntem într-un moment bun al nostru şi putem să facem un rezultat bun. Mergem la Viitorul să jucăm şi, de ce nu, să luăm punct, puncte, pentru că suntem stare, am demonstrat asta", a declarat Poenaru, înaintea partidei cu Viitorul.

În ultima partidă de campionat, Academica Clinceni a pierdut, acasă, cu Dinamo Bucureşti, scor 1-3, după ce jucătorii lui Ilie Poenaru au ratat două lovituri de la 11 metri. De data aceasta, dacă va fi cazul, Poenaru nu va mai apela la execuţiile lui Buziuc sau Vojtus.

"Cred că intru eu să bat penalty. Glumesc! Voi decide la momentul respectiv. Am acum în minte, ştiu ce jucători urmează să bată şi nu înseamnă că cei care au ratat nu vor mai executa. Nu, nu au fost pentru că nu jucăm în Cupă. Şi ei sunt jucătorii, cei care au ratat sunt jucătorii care rămân cel mai mult după antrenament şi execută penalty-uri. Sunt atacanţi, ştim că atacanţii au sânge rece, nu au presiune şi era normal să îi nominalizez pe ei. Dar mai sunt şi alţi jucători tehnici, care bat la fel de bine şi le voi da şi lor şansa. Sper să dea Dumnezeu să mai avem penalty", a declarat Ilie Poenaru.

Tot la meciul cu Dinamo a debutat puştiul Marian Vanghele (17 ani), crescut la FCSB, însă cedat la Cliceni. La finalul partidei, fostul preşedinte de imagine al FCSB, Helmuth Duckadam l-a lăudat pe tânărul fotbalist, pe care-l cunoaşte de mai bine de 10 ani şi pe care-l consideră cel mai înfocat suporter al Stelei. Ilie Poenaru nu exclude posibilitatea ca Vanghele să bifeze minute şi în meciul cu Viitorul.

"Este un copil bun, este un copil în creştere care are un caracter foarte bun, se pregăteşte foarte bine. Îşi doreşte foarte mult, dar trebuie să o luăm pas cu pas, să nu punem presiune pe el. Să îl lăsăm să îşi vadă de treabă şi să nu mai punem presiune toată ziua cu tot felul de interviuri pentru că el trebuie să se concentreze la meciuri, la antrenamnete şi la vâstra lui nu trebuie să stea foarte mult prin presă. Este bine pentru el, este un lucru pozitiv, dar haideţi să îl lăsăm să se concentreze, să îşi vadă de antrenamente, de meciuri, şi depinde de el, de conjunctură, de ceea ce îmi cere meciul. Probabil că va mai intra. Mai mult ca sigur toţi jucătorii vor fi rulaţi şi toţi vor avea şansa lor", a completat antrenorul principal al ilfovenilor.

Ilie Poenaru nu a dorit să comenteze zvonurile care îl arată pe lista de posibili antrenori la FCSB din această vară, însă nu a afirmat vreo secundă că n-ar fi tentat de o asemenea oportunitate.

"Toţi cei care ne facem treaba în acest moment, toţi vrem să avem rezultate şi avem anumite rezultate mai bune sau mai slabe,fiecare dintre noi ne dorim să ajungem la o echipă de top din România. Dar deocamdată nu se epune problema pentru că concentrarea mea este sută la sută la Clinceni. Nu am citi, nu vreau să mă gândesc. Deocmandată vreau să fiu conectat aici. Vreau să să încercăm să evităm retrogradraea şi concetrarea mea va rămâne aici. Şi nu vreau să vorbesc de acest subiect", a conchis Poenaru.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare