Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Imagini inedite de la Maratonul de la Veneţia. Alergătorii obligaţi să alerge cu apa până la glezne

VIDEO | Imagini inedite de la Maratonul de la Veneţia. Alergătorii obligaţi să alerge cu apa până la glezne

Atletism

Comentarii

În anumite puncte de pe traseul Maratonului de la Veneţia care a avut loc duminică, apa a ajuns până la glezne şi i-a împiedicat pe participanţi să se desfăşoare.

După ce anul trecut organizatorii i-au îndrumat pe alergători pe un drum greşit, aceştia fiind nevoiţi să parcurgă un traseu cu câteva sute de metri mai mare decât 42,195 de kilometri, ediţia din acest an a fost din nou umbrită de incidente.

Mai multe porţiuni din traseul maratonului au fost inundate din cauza mareei din Marea Adriatică, numeroase imagini distribuite pe internet arătându-i pe atleţi care aveau apa aproape de genunchi, încurajaţi de spectatorii încălţaţi în cizme de cauciuc.

Mult mai greu s-au descurcat sportivii în scaune rulante, cărora apa le ajungea undeva aproape de gură.

Unul dintre participanţii la cursă a comentat ironic pe facebook întâmplarea, spunând că ar fi fost mai indicat să închirieze o gondolă

În ciuda condiţiilor dificile, Mekuant Ayenew Gebre din Etiopia a reuşit să obţină victoria, terminând cursa în 2:13:22. Atletul etiopian a intrat în cursă cu cel mai bun timp personal (2:09:00) obţinut la maratonul de la Praga din 2017.

 

 

Pe locul doi s-a clasat Gilbert Kipleting Chumba din Kenya care a sosit în 2:13:49, iar pe trei a venit Stephen Kilplimo, la 7 secunde distanţă de Chumba.

 

 

Yuki Kawaguchi, cel care s-a impus în Maratonul de la Boston a sosit abia al şaptelea.

 

 

În cursa pentru femei, Angela Jemesunde Tanui din Kenya a obţinut cel mai bun timp, 2:31:30. Pe doi a venit Amente Sorone Nagash din Etiopia care a ajuns la sosire în 2:38:59, în timp ce pe poziţa a treia s-a clasat Euliter Jepchirchir Tanui cu 2:40:56

Afla mai multe despre: maraton veneţia 

viewscnt
Articole similare