Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Ioan Andone a povestit cum a eliminat-o pe FC Basel, formaţia lui Mohamed Salah, în sezonul 2012/2013. "Eram outsideri"

VIDEO | Ioan Andone a povestit cum a eliminat-o pe FC Basel, formaţia lui Mohamed Salah, în sezonul 2012/2013. "Eram outsideri"

Fotbal

Comentarii

CFR Cluj, cu Ioan Andone la timonă, o elimina pe FC Basel, în play-off-ul Ligii Campionului, ediţia 2012/2013. A fost ultima prezenţă a clujenilor în grupele Ligii Campionilor.

Ioan Andone este ultimul antrenor care a dus-o pe CFR Cluj în grupele Ligii Campionilor. Se întâmpla în sezonul 2012/2013, când CFR Cluj a fost nevoită să treacă două tururi preliminare pentru a ajunge în grupele celei mai prestigioase competiţii din Europa. Trecea prin de campioanele Cehiei şi Elveţiei, Slovan Liberec şi FC Basel, cu acelaşi scor la general, 3-1. În acel sezon, CFR Cluj stabilea şi recordul de puncte obţinute de o echipă românească în grupe, 10 puncte, după ce a învins pe Braga în tur-retur, cu 3-1 şi 2-0, dar şi Manchester United, în deplasare, cu 1-0, şi a remizat la Istanbul, cu Galatasaray, scor 1-1. A încheiat grupa pe locul 3 şi a jucat în 16-imile Europa League, împotriva celro de la Internazionale Milano, în faţa cărora se înclinau cu 0-5, la general. 

"Basel venea după un sezon foarte bun în cupele europene cu un an înainte. La ei jucau fraţii Frei, Salah care joacă acum la Liverpool. Doar ce fusese adus din Egipt. Mai transferaseră în acel sezon pe Marcelo Diaz, un internaţional din Chile. Noi eram outsideri. Aveam o echipă care câştigase un campionat greu, formată în majoritate din portughezi care aveau experienţă în cupele europene. Mi-aduc aminte că era o căldură infernală la Basel, un început de meci prost al nostru, dar pe parcurs ne-am revenit şi am reuşit să câştigăm. Şi am mai avut şi bară mi se pare. Am pregătit meciul pe organizare defensivă bună şi pe contraatac. Toate mingiile le duceam în părţile laterale pentru Sougou, care avea o viteză foarte bună şi pe Bastos, care lua acţiuni individuale. Aşa am şi dat golurile, acţiuni individuale foarte bune. A fost meciul lui Sougou şi Bastos. Ceilalţi şi-au făcut treaba defensivă foarte bine", a spus Andone.

Iată echipele de start din partida tur, de la Basel, încheiat cu 2-1 pentru CFR Cluj (Sougou, min. 66 şi 71, respectiv Streller, min. 44)

Basel: Sommer - Steinhofer, Sauro, Dragovic, Park Joo-Ho - Cabral, Diaz, Degen, Salah - Stocker, Streller.
Rezerve: F.Frei, A. Frei, F.Schar, Zoua, Voser, R. Kovac, Vaillati

CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Rada, Camora - Rui Pedro, Bakary Sare, Godemeche, Bastos - Sougou, Kapetanos.
Rezerve: Sepsi, Vass, Stăncioiu, R. da Silva, G. Mureşan, Nicoară

În retur, la Cluj, CFR-ul a câştigat cu 1-0, după golul marcat de Pantelis Kapetanos, în minutul 20.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare