Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Istvan Kovacs, desfiinţat de un oficial al FRF, după derby-ul CFR Cluj-FCSB. "Uitaţi ce gesturi! Asta este educaţia lui. Atât a putut înţelege din viaţă, cât a trecut pe la şcoală"

VIDEO | Istvan Kovacs, desfiinţat de un oficial al FRF, după derby-ul CFR Cluj-FCSB. "Uitaţi ce gesturi! Asta este educaţia lui. Atât a putut înţelege din viaţă, cât a trecut pe la şcoală"

Fotbal intern

Comentarii

Consilierul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, jurnalistul Andrei Vochin, l-a criticat în termeni duri pe centralul partidei CFR Cluj- FCSB, Istvan Kovacs, în special pentru modul în care a gestionat momentele mai încinse cu jucătorii. Camerele de filmat au surprins un moment în care Kovacs îl ceartă pe Dennis Man, căpitanul lui FCSB şi căruia i se adresează: Cine eşti tu, mă, să îmi vorbeşti mie aşa?.

Nu este prima dată când antrenorul Istvan Kovacs se crede mai presus de uniformă, mai ales în jocurile cu FCSB. Într-o partidă disputată în septembrie 2019, între Universitatea Craiova şi FCSB, Istvan Kovacs l-a repezit pe Florinel Coman într-un mod care nu-şi are rostul pe terenurile de sport: "Dispari de aici!".

De data aceasta, Istvan Kovacs l-a luat la ceartă pe Dennis Man, la o faza în care aripa FCSB-ului cerea explicaţii în calitate de căpitan al echipei. Nu a contat acest lucru pentru Kovacs.

Consilierul FRF, Andrei Vochin, consideră că Istvan Kovacs a greşit flagrant în acest meci, iar atitudinea sa lasă grav de dorit.  Chiar dacă Dennis Man i-ar fi vorbit necuviincios în faza premergătoare dialogului deplasat, Kovacs ar fi putut să-i dea cartonaş galben sau roşu, fără alte discuţii.

"Dar cine este el ca să nu i se vorbească aşa!? În primul rând trebuie să ştim ce a vorbit Man. Dar indiferent cine eşti tu....Dacă era Beckenbauer avea voie să spună, nu!?, după perceptele lui morale. Cine eşti bă tu, să îmi vorbeşti tu mie!? Dar cine eşti mă, tu? Tu când arbitrezi, eşti un angajat care trebuie să faci o treabă. De ce ridic puţin tonul şi sunt nemulţumit.... să vă uitaţi la faza penalty-ului pe care îl dictează celor de la CFR. Vine un grup de jucători de la FCSB spre el. Uitaţi-vă la gestul din mână pe care îl face! Uită-te cât dispreţ există în acel gest cu mâna, de dă-te mai încolo! Nu se poate să procedezi aşa, indiferent cine ai fi şi unde ai ajuns tu, ca arbitru, la nivel european, să faci astfel de gesturi pe teren. De ce? Petnru că vei genera declaraţiile de după. 

Istvan Kovacs are foarte mult de muncit la acest lucru şi mă gândesc că la meciurile internaţionale nu o să vedem atât de des acest gest făcut în faţa lui Neymar, apropo de cine eşti mă tu!? Adică în faţa lui Man poţi să faci gestul ăsta, la Neymar nu îl mai faci. Şi nu e normal, nu e normal să îl faci în faţa lui Man. Dar cum a vorbit? De ce nu i-a dat cartonaş galben sau roşu? Cum a vorbit? Ce faci tu, faci educaţie acolo!? Acţionezi profilactic, ce faci!? După aia, să ai motiv să îmi spui tu mie că ţi-a vorbit într-un fel. Dacă ţi-a vorbit într-un fel, dă-i cartonaş galben sau roşu şi la revedere, nu mai stai să discuţi

Dar nu ne arăta nouă cine sunteţi voi, domnilor arbitri, că vedem şi după ce vă lăsaţi de meserie, cum puneţi problema peste tot. Arbitrul nu este buricul pământului. Fotbalul este jucat de jucători şi este făcut de antrenori. Ăştia sunt oamenii principali din fotbal. Dincolo de ei, ar trebui ca toţi ceilalţi care suntem pe lângă, să ne facem treaba cuviincios, conştiincios, respectuos, să avem coloană vertebrală, să nu permitem să fim jigniţi de oamenii ăştia care sunt eroii principali, că nici ei nu au voie să facă asta, dar cu atât mai puţin noi să putem să avem atitudine. Lipsa de educaţie te aduce aici. Omul ăsta, Istvan Kovacs, nu greşeşte el structural. Aşa a fost învăţat, asta e educaţia lui, atât a putut el să înţeleagă din viaţa asta, cât a trecut pe la şcoală, cât a trecut el pe la cursuri", a declarat Andrei Vochin, la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare