Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | La mulţi ani, Gică Hagi! Cele mai importante repere dintr-o carieră de succes a celui mai mare fotbalist român din toate timpurile!

VIDEO | La mulţi ani, Gică Hagi! Cele mai importante repere dintr-o carieră de succes a celui mai mare fotbalist român din toate timpurile!

Farul Constanța

Comentarii

După o carieră în care a făcut senzaţie pe terenul de joc din postura de fotbalist, acum Hagi a îmbrăcat costumul şi este antrenor. Antrenor, manager, patron la Viitorul Constanţa, sau la tot ce însemnă Academia de fotbal care-i poartă numele, din localitatea Ovidiu

5 februarie 1965. Săcele, judeţul Constanţa. Se năstea unul dintre cei mai mari fotbalişti România din toate timpurile! Gheorghe Hagi, un fotbalist uriaş, care astăzi împlineşte 53 de ani, dintre care 40 dedicaţi în exclusivitate fotbalului!

CELE MAI IMPORTANTE REPERE DIN VIATA MARE LUI HAGI

1. Primul meci pe care l-a disputat în Liga 1 din România s-a întregistrat pe 11 septembrie 1982 într-o partidă jucată la Bacău, între SC şi Farul Constanţa, 3-0. Hagi debuta pe prima scenă fotbalistică la 17 ani, 7 luni şi 6 zile.
 
2. Primul trofeu l-a câştigat în tricoul Stelei, în sezonul 1986-1987! În întreaga sa carieră de fotbalist, Hagi şi-a trecut în palmares nu mai puţin de 17 trofee: 3 campionate ale României, 3 Cupe ale României, 4 campionate ale Turciei, 2 Cupe ale Turciei, 2 Supercupe ale Turciei, o Cupă UEFA, 2 Supercupe ale Europei.
 
3. A marcat 283 de goluri, dintre care 248 pentru echipele de club la care a evoluat, iar 35 pentru echipa naţională de fotbal a României. Cele mai multe goluri le-a reuşit la Steaua, 76, apoi la Galatasaray (59 de goluri), Sportul Studenţesc (58 de goluri), Farul Constanţa (18 goluri), Real Madrid (16 goluri), Brescia (14 goluri) şi FC Barcelona (7 goluri).
 
4. Pe 10 august 1983, Gică Hagi, debuta oficial în tricoul echipei naţionale! Era un meci amical disputat în Norvegia şi terminat la egalitate 0-0. Hagi avea în acel moment 18 ani, 5 luni şi 25 de zile. A fost folosit din primul minut al confruntării de către Mircea Lucescu, şi a rămas pe teren până la final, fiind integralist. În total, Hagi a bifat 125 de partide şi a purtat banderola de căpitan de 65 de ori!
 
5. Primul meci la un turneu final pentru Hagi a fost în 1984! Pe 14 iunie, acesta a intrat pe teren în minutul 78 al meciului cu Spania, terminat la egalitate 1-1 în locul lui Romulus Gabor. Europeanul din 1984 a fost primul din cele şase turnee la care a participat Hagi, un record şi-acum în picioare pentru un jucător român. A participat la 3 Europene (1984, 1996, 2000) şi la 3 Mondiale (1990, 1994, 1998).
 
6. La un an distanţă de la debutul la prima reprezentativă, Hagi reuşea să înscrie şi primul său gol pentru echipa naţională. Acesta s-a consemnat pe 12 septembrie 1984, în partida din preliminariile Campionatului Mondial din 1986, Irlanda de Nord - România, 3-2. Hagi a fost integralist în acel meci şi a marcat golul egalizator de 1-1 în minutul 36, cu o execuţie senzaţională de la 25 de metri. Peste un an, la vârsta de 20 de ani, 8 luni şi 11 zile, Hagi primea pentru prima dată banderola de căpitan, tot într-un meci cu Irlanda de Nord.
 
7. În 1990 a avut loc cel mai spectaculos transfer pe care îl producea fotbalul românesc! Hagi pleca de la Steaua la Real Madrid pe o sumă incredibilă de transfer: 4,3 milioane de dolari!!! Momentul memorabil al şederii lui Hagi la Real rămâne golul marcat în poarta Osasunei, pe 12 ianuarie 1992. Gruparea madrilenă câştiga cu 5-2 şi după un gol senzaţional înscris de român, cu un şut de la 45 de metri. "Cel mai frumos gol înscris din cercul de la centrul terenului din istoria La Liga", avea să titreze Marca, cel mai important ziar sportiv din Spania. De la Real, Hagi a ajuns la Brescia contra sumei de 2 milioane de dolari, apoi la Barcelona contra 4 milioane de dolari, apoi la Galatasay contra sumei de 3,7 milioane de dolari!
 
8. Chiar dacă a jucat la cele mai importante din Spania, Hagi a ratat oferte incredibile în cariera sa. Regele putea ajunge cel mai scump transfer din istorie chiar înainte de căderea regimului comunist. În 1988, Panathinaikos oferea prin omul de afaceri Iorgos Vardinoiannis suma de 8 milioane de dolari!!! Apoi, oficialii lui AC Milan, în special Silvio Berlusconi şi l-au dorit pe Hagi după finala Cupei Campionilor Europeni, iar la mijlocul anilor '90, Gică a fost la un pas să ajungă la Newcastle!

Afla mai multe despre: gica hagila multi anianiversaremomenterepere 

viewscnt
Articole similare