Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Larisa Iordache se recuperează cu gândul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. "Cred că am şanse foarte mari de calificare"

VIDEO | Larisa Iordache se recuperează cu gândul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. "Cred că am şanse foarte mari de calificare"

Baschet

Comentarii

Larisa Iordache nu renunţă la gimnastică, nici după a treia operaţie gravă pe care a suferit-o în ultimii ani. Se află în refacere, iar gândurile sale se îndreaptă către Campionatul European, acolo unde-şi poate obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Larisa Iordache este cea mai titrată gimnastă din România, aflată în activitate. A cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, două medalii de argint şi două de bronz la Campionatule Mondiale şi patru de aur, cinci de argint şi două de bronz la Campionatul European. Din păcate, problemele grave avute la tendonul lui Ahile i-au frânat ascensiunea sportivă în ultimii trei ani. Cu toate acestea, nu are de gând să renunţe. Ba mai mult, are în gând calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Nu mai am probleme pentru că mi-a zis medicul, după a treia operaţie, că nu o să se mai rupă. Sunt în regulă, trebuie doar să mă recuperez. Îmi doresc să îmi îndeplinesc obiectivul aşa cum l-am programat cu antrenorii şi sper să ne iasă totul aşa cum ne dorim noi.

Categoric, obiectivul este calificarea la Jocurile Olimpice. Sper să ajung într-o formă maximă la Campionatul European. Este un singur criteriu: la individual compus să ies prima după fetele calificate. Este clar că trebuie să fiu înaintea tuturor fetelor care nu sunt calificate din punct de vedere al echipei şi al individualului compus.

Cred că am foarte mari şanse, dacă nu credeam asta nu mai intram în sală. Nu mă mai reapucam de antrenamente. Până la urmă, nu îmi place să fac gimnastică la un nivel scăzut. Îmi place să fac gimnastică la nivel de top. Mă bazez pe toate pentru că îmi trebuie medalia de la individual compus, asta este clar, dar, în principal, mă bazez pe bârnă. Este aparatul meu de suflet şi îmi este oarecum un pic mai uşor să lucrez la bârnă decât la celelalte"

Larisa Iordache împlineşte pe 19 iunie, 24 de ani. O vârstă la care multe dintre gimnaste sunt deja retrase. "Lari" nu poate să renunţe la ceea ce o împlineşte sufleteşte, aşa că s-a decis să-şi mai acorde încă o şansă. Fizic şi psihic, simte că mai poate.

"Într-adevăr, am o vârstă, dar având în vedere că am rămas acelaşi copil de dinainte. Mă motivează foarte tare plăcerea de a intra în sala de antrenament, de a face elementele, senzaţia aceea de competiţie de care îmi este extrem de dor. Pot să zic că a fost una dintre cele mai grele perioade ale mele pentru că am stat departe de ceea ce îmi place să fac cel mai mult", a completat Larisa Iordache.

Afla mai multe despre: gimnastica 

viewscnt
Articole similare