Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Lewis Hamilton, în clubul marilor campioni. Totul despre al cincilea titlu câştigat de britanic în Formula 1

VIDEO | Lewis Hamilton, în clubul marilor campioni. Totul despre al cincilea titlu câştigat de britanic în Formula 1galerie foto

Formula 1

Comentarii

Lewis Hamilton s-a încoronat în Mexic pentru a cincea oară campion mondial, o performanţă pe care doar doi piloţi au mai reuşit-o de-a lungul timpului.

Nouă victorii şi alte şase clasări pe podium i-au adus lui Lewis Hamilton titlul mondial cu două etape înainte de finalul sezonului din Formula 1. Înaintea curselor din Brazilia şi Abu Dhabi are 64 de puncte avans faţă de Sebastian Vettel şi la prima vedere pare un titlu câştigat uşor. Însă nu a fost aşa. Spre deosebire de alţi ani, diferenţa dintre Mercedes şi Ferrari nu a mai fost atât de mare.

De altfel, a fost cel mai disputat sezon din ultimii cinci ani. Doar în 2008, când şi-a adjudecat primul titlu mondial din carieră, Hamilton a avut parte de un final de sezon mai palpitant ca acum. Atunci, titlul mondial s-a decis în ultima cursă, la Interlagos, cu Hamilton obţinând distincţia în ultimul tur, în detrimentul lui Raikkonen. Dintre cei trei piloţi care au reuşit de-a lungul timpului să îşi treacă în palmares cinci titluri mondiale, lui Hamilton i-a luat cel mai mult. Fangio a avut nevoie de numai şapte ani pentru a deveni cvintuplu campion mondial, iar Schumacher a avut nevoie de nouă ani pentru a-şi adjudeca primele cinci titluri din palmares.

Hamilton a avut de aşteptat 11 ani între primul şi al cincilea titlu. "Mă simt puţin ciudat în acest moment. Titlul nu a fost câştigat aici, a fost câştigat datorită muncii depuse pe parcursul întregului sezon. Să ajung aici, după ce Fangio a făcut-o cu Mercedes, este un sentiment incredibil. Este un pic ireal", a spus Lewis Hamilton. "Nu a fost o zi uşoară, dar îl felicit pe Lewis şi pe cei din echipa lui. Au făcut o muncă fantastică tot anul, trebuie să facem un pas în spate, să acceptăm acest lucru şi să îi felicităm. Mi-aş fi dorit să rămân în cursa pentru titlul mondial încă puţin, dar nu a fost să fie. Am avut şansele noastre de-a lungul anului, am profitat de unele dintre ele, dar nu de toate. Per total, au fost mai buni ca noi ", a spus Sebastian Vettel la finalul cursei din Mexic. 

2018 a reprezentat pentru Lewis Hamilton un sezon cu bune şi cu rele. Startul a fost unul ezitant, însă britanicul a revenit şi mai puternic. A stabilit şi câteva noi recorduri în lumea Formulei 1: cele mai multe victorii pe circuite diferite (27), cele mai multe sezoane consecutive cu victorie de la debut (12), cele mai multe sezoane consecutive cu pole-position de la debut (12).

 Galerie foto

Afla mai multe despre: hamiltonfangioschumacher 

viewscnt
Articole similare