Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Manchester City - Inter Milano 1-0. Rodri a dat lovitura la Istanbul. ”Cetăţenii” au câştigat finala Champions League

VIDEO Manchester City - Inter Milano 1-0. Rodri a dat lovitura la Istanbul. ”Cetăţenii” au câştigat finala Champions League
Comentarii

Manchester City a câştigat, sâmbătă seară, Liga Campionilor, după ce a învins-o pe Inter, scor 1-0, în finala disputată la Istanbul.

Manchester City, ”regina” Ligii Campionilor


Pentru Manchester City, sezonul 2022-2023 este unul istoric, în care a reuşit tripla campionatul Angliei, Cupa Angliei, Liga Campionilor.

Imediat după fluierul final al arbitrului, a început sărbătoarea la englezi. Jucătorii lui City, împreună cu Pep Guardiola şi staff-ul său, au izbucnit în lacrimi de bucurie.

Pentru ca mai apoi să vină şi punctul culminant al serii: decernarea trofeului Ligii Campionilor. Căpitanul Gundugan a ridicat ”urecheata”, iar Manchester City a devenit noua ”regină” a Europei.


VIDEO | Finala Champions League, Manchester City - Inter Milano 1-0 (min 67 Rodri)


Echipele de start:

  • Manchester City (3-2-4-1): Ederson - Akanji, R. Dias, Ake - Stones, Rodri - B. Silva, De Bruyne, Gundogan (cpt.), Grealish - Haaland
  • Rezerve: Ortega, Carson - Walker, K. Phillips, Laporte, J. Alvarez, S. Gomez, Mahrez, Perrone, Foden, Palmer, Lewis
  • Antrenor: Pep Guardiola 
  • Inter (3-5-2): Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Brozovic (cpt.), Dimarco - L. Martinez, Dzeko
  • Rezerve: Handanovic, Cordaz - Gagliardini, De Vrij, Gosens, Correa, Bellanova, Asllani, Mkhitaryan, D'Ambrosio, Skriniar, Lukaku
  • Antrenor: Simone Inzaghi 

Min 90+5: Final de meci. VICTORIE PENTRU MANCHESTER CITY!

Min 88: Ocazie imensă pentru Inter! Lukaku a irosit o ocazie imensă pentru echipa din Italia. Atacantul reia cu capul din 5 metri, dar trimite în tibia lui Ederson.

Min 73: Ocazie pentru Inter! Lukaku şutează pe jos din careu, însă Ederson reţine.

Min 70: Ocazie imensă pentru Inter! Dimarco s-a înălţat şi a trimis cu capul spre poartă, dar mingea a mers direct în bară. A doua oară a ratat.

Min 67: GOOOOOOOOOOOL Manchester City! Rodri a deschis scorul la Istanbul cu un şut puternic de la marginea careului. 

Min 59: Eroare mare în defensiva lui City! Lautaro Martines a fost pe fază şi a interceptat mingea, dar portarul lui City a intervenit bine şi a salvat situaţia!

Min 58: Cartonaş galben pentru Barella. 

Min 46: A început repriza secundă!

Min 45+2: Final de primă repriză.

Min 36: Schimbare la Manchester! A ieşit De Bruyne, a intrat Foden. 

Min 27: Ocazie City! Haaland şutează din unghi, dar trimite în Onana, care respinge! Scorul rămâne 0-0.

Min 20: Brozovic şutează puternic din afara careului.

Min 6: Ocazie pentru Manchester City! Silva pătrunde şi are o execuţie bună, dar mingea trece peste poarta apărată de Onana.

Min 3: Ocazie Manchester City! Haaland şutează puternic peste poartă.

Min 1: A început partida de la Istabul!

Update: 72.000 de spectatori sunt prezenţi pe stadionul Ataturk Olympic din Istanbul.

Update: Fanii au făcut show înainte de marea finală! 

Manchester City şi Inter Milano se vor întâlni atât ultimul, cât şi în cel mai important meci al sezonului, finala Champions League.

Sâmbătă, la data de 10 iunie, începând cu orele 22:00, în direct pe Orange Sport 1 şi live video pe Orangesport.ro, pe Stadionul Olimpic din Istanbul se dă ora exactă în fotbal, anume ultimul act din cea mai tare competiţie la nivel de cluburi.

Prima dintre oponente este Manchester City. Echipa pregătită de Pep Guardiola este foarte aproape de a realiza o triplă istorică: campionat, cupă, Champions League. Ultima echipă engleză care a reuşit o astfel de performanţă este rivala Manchester United, în 1999, cu Sir Alex Ferguson pe bancă.

”Cetăţenii” au triumfat deja pe plan intern, acolo unde au cucerit Premier League pentru a treia oară consecutiv şi pentru a cincea oară în mandatul lui Guardiola.

De asemenea, au pus mâna şi pe trofeul FA Cup, după o finală câştigată chiar în faţa aceloraşi rivali de la Manchester United.

Pe banca lui Manchester City se află Pep Guardiola. Tehnicianul catalan se află la a patra sa finală de Champions League din cariera de antrenor. Le-a câştigat pe primele două, ambele cu Barcelona (2009 şi 2011), şi a pierdut-o pe cea de-a treia, când era deja la City, în faţa lui Chelsea (în 2021).

Pe traseul spre finala din acest an, Manchester City le-a lăsat în urma pe Leipzig (8-1), Bayern (4-1) şi Real Madrid (5-1), iar acum speră să ia primul trofeu Champions League din istoria clubului.

De partea cealaltă, Inter Milano a ajuns, în opinia multor specialişti, surprinzător până în ultimul act de la Istanbul, întrucât la startul competiţiei se punea problema dacă va ieşi sau nu dintr-o grupă cu Bayern Munchen şi Barcelona.

Totuşi, italienii nu s-au lăsat descurajaţi şi le-au eliminat rând pe rând în fazele eliminatorii pe Porto (1-0), Benfica (5-3) şi AC Milan (3-0).

Iar acum trupa lui Simone Inzaghi poate salva onoarea echipelor din Italia în finalele cupelor europene din acest an, după ce şi AS Roma a pierdut cu Sevilla în ultimul act din Europa League, dar şi Fiorenina a fost învinsă de West Ham în Conference League.

Inter se află la cea de-a şasea finală Champions League şi a triumfat de trei ori până acum. Ultima dată s-a întâmplat în 2010, cu Jose Mourinho pe bancă şi românul Cristi Chivu pe teren, când pe drumul spre marele trofeu l-a eliminat şi pe Pep Guardiola, atunci la Barcelona, în semifinale. Marea înfrântă din finală a fost Bayern.

UEFA a decis ca polonezul Szymon Marciniak să conducă de la centru finala Champions League, iar din brigadă face parte şi Istvan Kovacs, care va fi arbitru de rezervă.

Dar, de această dată, la Istanbul, Manchester City porneşte ca mare favorită, dar rămâne de văzut dacă va şi confirma acest statut sau Simone Inzaghi se va dovedi mai inspirat decât Pep Guardiola.

Afla mai multe despre: manchester city inter milanocityinteruclfinala champions league 

viewscnt
Articole similare