Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Marc Marquez intră în istoria Moto GP! Premiere specială pentru spaniol după al şaselea titlu mondial

VIDEO | Marc Marquez intră în istoria Moto GP! Premiere specială pentru spaniol după al şaselea titlu mondial

Moto

Comentarii

Spaniolul Marc Marquez de la Honda a câştigat al şaselea titlu mondial la MotoGP, al patrulea consecutiv, după ce s-a impus duminică în Marele Premiu al Thailandei.

Marquez a reuşit să se impună pe circuitul Chang din Buriram şi a câştigat a 53-a cursă a carierei. Sportivul de 26 de ani şi-a asigurat titlul cu patru etape înainte finalului sezonului. El a acumulat 325 de puncte în clasamentul piloţilor, fiind urmat de italianul Andrea Dovizioso de la Ducati, cu 215 puncte, şi de spaniolul Alex Rins de la Suzuki, cu 167 de puncte.
 
În 15 etape, Marquez a câştigat nouă curse, în cinci a fost al doilea şi într-una a abandonat. În Thailanda, el a fost urmat de francezul Fabio Quartararo de la Yamaha şi de un alt spaniol, Maverick Vinales, tot de la Yamaha. După ce a ajuns la şase titluri mondiale la doar 26 de ani, Marquez visează să devină recordmenul victoriilor finale în Moto GP. Primul în top este italianul Giacomo Agostini cu 8 titluri mondiale în palmares, urmat de compatriotul său, Valentino Rossi, cu 7.  
 
La finalul cursei, Marquez a avut parte de un cadou special. A primit o bila neagră, asemănătoare cu cele folosite pe masa de biliard, dar de dimensiuni mult mai mari. Cifra 8 simbolizează numărul titlurile mondiale câştigate în carieră, pentru că spaniolul mai are câte unul obţinut şi la clasele 125 şi 250 cc. 
 
 
 
 
 
 

Afla mai multe despre: marc marquezmoto gprossi,  

viewscnt
Articole similare