Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Moment controversat în MP al Rusiei. Bottas i-a făcut cadou victoria lui Hamilton. Acuze grave din partea lui Vettel

VIDEO | Moment controversat în MP al Rusiei. Bottas i-a făcut cadou victoria lui Hamilton. Acuze grave din partea lui Vettel

Formula 1

Comentarii

Lewis Hamilton a mai făcut un pas către titlul mondial în Formula 1, după ce s-a impus pentru a treia oară în carieră în Marele Premiu al Rusiei.

Victoria de la Soci i-a fost făcută cadou lui Hamilton de către coechipierul Bottas, care a primit ordine de la boxe să îi cedeze poziţia colegului său. "Trebuie să-l laşi pe Lewis să treacă în virajul 13", s-a auzit pe comunicaţia lui Bottas cu team-managerul Toto Wolf. Faptul că cei doi erau în acel moment pe locurile 2 şi 3 este mai puţin important, pentru că Verstappen trebuia să treacă oricum pe la boxe. La final, finlandezul nici nu a încercat să îşi ascundă dezamăgirea pentru decizia echipei.



"O zi foarte dificilă. Un rezultat bun pentru echipă, dar cred că toată lumea a văzut cât de greu mi-a fost să cedez poziţia. Totdeauna ne gândim la toate scenariile posibile, avem întotdeauna un plan, dar astăzi.... e greu să prezici ce se întâmplă. Voiam să merg la victorie, dar asta este situaţia", a spus Bottas.

Hamilton a încercat să-l împace pe coechipierul său şi l-a lăudat cât de mult a putut. "Este o zi dificilă şi pentru mine. Valtteri a făcut o treabă foarte bună în acest weekend şi a fost un adevărat gentleman să mă lase să trec. Până la urmă, eu sunt în finala pentru titlu. Per total, a fost un weekend fantastic pentru echipă, am făcut o treabă foarte bună să avem acest avantaj peste cei de la Ferrari. Dar pot să înţeleg cât de dificil i-a fost lui Valtteri, a făcut o treabă fantastică şi merita să câştige".

De pe urma mişcării celor de la Mercedes, cel mai mult a avut de pierdut Sebastian Vettel. Nemţul a terminat doar pe poziţia a treia, iar şansele pentru al cincilea titlu mondial din carieră s-au diminuat drastic. Chiar şi aşa, Vettel a comentat amuzat momentul cu Bottas şi Hamilton. Mai mult, l-a acuzat pe finlandez că a încercat să-l scoată intenţionat din cursă.


"Ce să mai spun? Mi-a fost foarte greu. Ei doi au fost foarte buni împreună. Valtteri, când a ajuns în faţa mea (râde)... a redus drastic ritmul, mi s-a părut chiar că a încercat să mă facă să intru în el. Dar pe moment nu m-a deranjat, am crezut că pot să mă strecor folosind DRS-ul", a spus Vettel la final.

Afla mai multe despre: vettelhamiltonbottasdepasireformula 1 

viewscnt
Articole similare