Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Momente emoţionante la Craiova. Haţegan, jucătorii şi suporterii au oprit meciul şi l-au omagiat pe Ilie Balaci

VIDEO | Momente emoţionante la Craiova. Haţegan, jucătorii şi suporterii au oprit meciul şi l-au omagiat pe Ilie Balaci
Comentarii

Meciul dintre Universitatea Craiova şi Petrolul Ploieşti a fost întrerupt în minutul 8, în memoria legendei oltenilor, Ilie Balaci.

Sâmbătă, 21 octombrie, s-au împlinit cinci ani de la decesul lui Ilie Balaci. Astfel, în minutul 8 al partidei cu Petrolul, oficialii Universităţii Craiova au pregătit un moment cu totul special în memoria fostului mare fotbalist.

Alături de Ovidiu Haţegan, jucătorii şi suporterii prezenţi în tribune au aplaudat preţ de 60 de secunde, în timp ce, pe tabela stadionului, a apărut poza lui Ilie Balaci, alături de mesajul "De la 8 spre ∞".

Născut la 13 septembrie 1956, Balaci a suferit un stop cardio-respirator şi a încetat din viaţă în data de 21 octombrie 2018.

Balaci şi-a petrecut cea mai importantă perioadă din cariera de fotbalist la Universitatea Craiova (1973-1984). El a mai evoluat la FC Olt şi la Dinamo. Fostul mare fotbalist a îmbrăcat de 65 de ori tricoul echipei naţionale, pentru care a marcat opt goluri.

Ca antrenor, Balaci a pregătit mai multe echipe din Zona Golfului şi din nordul Africii, alături de care a obţinut numeroase performanţe.

Ilie Balaci a fost cel mai important produs al şcolii de fotbal craiovene. Născut la Bistreţ, judeţul Dolj, a debutat la Universitatea în august 1973 şi a fost motorul echipei spre primul titlu de campioană din istorie, în 1974.

Debutul lui Balaci sub tricolor s-a produs pe 23 martie 1974, pe Parc des Princes, la un meci cu Franţa. A câştigat 3 titluri naţionale şi 4 Cupe ale României, identificându-se practic cu perioada de glorie a Universităţii. A fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri, în 1981 şi 1982. În divizia A are 349 de prezenţe şi 84 de goluri, în cupele europene a marcat de 7 ori în cele 38 de apariţii, în vreme ce la naţională are 65 de selecţii şi 8 goluri.

Ca antrenor a avut performanţe remarcabile în special în ţările arabe. A câştigat Cupa Campionilor Africii, în 1992, cu Club Africain Tunis (Tunisia), Cupa Cupelor Ţărilor Arabe, în 1993 şi 1994 cu Olimpique Casablanca (Maroc), Cupa Campionnilor Golfului, în 1997, cu Al Nassr Riad, şi în 1998 cu Al Hilal (ambele din Arabia Saudită), Cupa Cupelor Ţărilor Arabe în 2000 cu Al Ain (Emiratele Arabe Unite), Supercupa Asiei, în 2000 cu Al Ain.

Afla mai multe despre: balaciu craiova 

viewscnt
Articole similare