Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Momentul în care Gică Hagi îşi dă acordul ca Ianis să se însoare! "Regele", cum n-a mai fost văzut vreodată: "Este un ritual"

VIDEO | Momentul în care Gică Hagi îşi dă acordul ca Ianis să se însoare! "Regele", cum n-a mai fost văzut vreodată: "Este un ritual"galerie foto

Special

Comentarii

Ianis Hagi (25 de ani) a avut un an fericit. El a prins minute la Alaves, în LaLiga, s-a logodit, iar cu naţionala României s-a calificat la EURO 2024. La câteva luni de la petrecerea viitorilor miri, au apărut imagini din momentul în care Gică Hagi şi socrul-mic îşi dau acordul pentru căsătorie, într-un obicei special al machedonilor.

Obiceiul special la machedoni pe care Gică Hagi l-a respectat pentru ca Ianis Hagi să se însoare: "Părinţii cer în căsătorie"

În octombrie, Elena Tănase şi Ianis Hagi au fost în centrul petrecerii cu prilejul logodnei dintre cei doi. Fotbalistul lui Alaves a fost surprins când dansează pe muzică machedonească, iar tradiţiile au fost respectate. 

Cum tradiţiile s-au păstrat din generaţie în generaţie, un moment important s-a petrecut între cei doi socri. Gică Hagi şi tatăl Elenei Tănase, tânăra originară din Constanţa care provine dintr-o familie înstărită de aromâni, au încrucişat paharele, pentru a păstra obiceiul. 

Gestul, deşi reprezintă doar o formalitate, consemnează unirea familiilor la machedoni. Cei doi socri au făcut schimb de pahare şi şi-au dat acordul pentru mariajul dintre Elena Tănase şi Ianis Hagi.

În imaginile obţinute, Elena şi Ianis au stat depărtaţi până când taţii şi-au dat acordul, pentru a păstra tradiţia.  

La evenimentul din cadrul restrâns au luat parte familiile, iar Kira Hagi şi Gică Popescu n-au putut lipsi pentru momentul special din viaţa lui Ianis Hagi. 

VIDEO | Gică Hagi şi tatăl Elenei Tănase îşi dau acordul într-un obicei la machedoni

Victor Becali, despre căsătoria dintre machedoni: "E un ritual"

"La noi e un ritual aşa. Se duc părinţii, care cer în căsătorie. Tata se duce, aşa se întâmplă la noi. Se bea o ţuică, ce se bea pe acolo, după se face logodna undeva restrâns cu rude apropiate şi după se face nunta. Înainte, pe timpul ăla, mireasa făcea nunta cu rudele ei sâmbăta, iar duminica o făceam împreună. 

Te duci, iei mireasa cu muzică, poveşti. Da, sigur, cutumele se respectă. Fiind machedoancă se cunosc obiceiurile. Înainte, copilul cel mic locuia cu părinţii, iar relaţia cu părinţii mei trebuia să fie bună, că se rupea căruţa", relata Victor Becali, la SportCast cu Sile. 

 

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: ianis hagielena tanaseianis hagi logodnicaianis hagi elena tanasegica hagi 

viewscnt
Articole similare