Experiențe împreună.
You are here:

VIDEO | Noi de ce nu putem face asta niciodată? Francezii au transformat un stadion de fotbal într-o arenă de tenis în doar 3 zile!

VIDEO | Noi de ce nu putem face asta niciodată? Francezii au transformat un stadion de fotbal într-o arenă de tenis în doar 3 zile!

Tenis

Stadionul Pierre-Mauroy din Villeneuve d'Ascq este transformat în numai trei zile dintr-o arenă care a găzduit, sâmbătă seară, meciul de rugby Franţa - Argentina, într-una de tenis, pentru finala Cupei Davis.

Transformarea stadionul echipei de fotbal Lille a început duminică, imediat după parida de rugby. Gazonul a fost scos şi în locul acestuia au fost turnate 150 de tone de zgură. 
 
Miercuri dimineaţă, jucătorii echipelor de Cupa Davis ale Franţei şi Croaţiei se vor putea antrena deja pe suprafaţa de zgură, înintea finalei care va începe vineri. La ora startului, vor fi gata şi tribunele suplimentare, care vor închide terenul pe toate cele patru laturi.
 
 
Stadionul Pierre-Mauroy este o arenă multifuncţională, care poate fi configurată pentru mai multe sporturi. Pentru fotbal, stadionul poate găzdui 50.000 de spectatori. Pentru tenis, într-o configuraţie cu acoperişul tras, arena are 27.000 de locuri.
 
Stade Pierre-Mauroy deţine recordul de asistenţă la un meci oficial de tenis, din 2014, când 27.448 de spectatori au asistat cum elveţienii Roger Federer şi Stan Wawrinka câştigă prima dată Salatiera de Argint în faţa gazdelor franceze.

viewscnt
Articole similare

internet tv

5 euro/
luna

Vreau oferta