Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | "Nu cred că putem bate Norvegia în acest moment". Cum au analizat Narcisa Lecuşanu şi Iulian Stamate şansele României la Europeanul din Franţa

VIDEO | "Nu cred că putem bate Norvegia în acest moment". Cum au analizat Narcisa Lecuşanu şi Iulian Stamate şansele României la Europeanul din Franţa

Handbal

Comentarii

Campionatul European de handbal feminin va începe în această săptămână. Naţionala României va debuta pe 1 decembrie, împotriva reprezentativei Cehiei.

"O să fie foarte interesant acest Campionat European, mai ales că România şi-a schimbat foarte mult echipa în ultimul timp. Este un lot foarte tânăr şi sunt sigur că vor face fetele o figură foarte frumoasă la acest European. Este nevoie de răbdare, pentru că rezultatele nu pot veni aşa peste noapte. Este nevoie de foarte multă muncă, iar noi acum nu putem să ne aşteptăm ca în câteva luni să se vadă o schimbare. Trebuie să fim răbdători cu tot grupul de la echipa naţională feminină. Martin Ambros este un antrenor foarte bun, am mare încredere în toate fetele şi cred că vom vedea rezultate bune cât de curând" , a declarat Iulian Stamate la Telekom Sport.

"Eu îmi aduc aminte din timpul carierei când, la fel, toată lumea ne considera o echipă bună, o echipă gata medaliată. Plecam cu medalii din România, acolo ni le furau şi noi veneam iar fără. Şi tot aşa. Trist, dar adevărat. Câteodată am mai şi luat câte ceva.

Probabil că multă lume, acasă, în faţa televizorului, se întreabă, Norvegia are răbdare? Toată lumea are răbdare. Probabil că partea interioară, antrenorii şi Liga Naţională, ar trebui să sprijine mai mult activitatea echipei naţionale. Adică jucătoare care au nevoie minute de joc. Fetele au nevoie de timp să joace. Şi, cât timp joci la echipa de club, cu siguranţă ai altă încredere şi altă motivaţie atunci când eşti selecţionat la echipa naţională. Pentru că ai încrederea şi puterea aia fizică să dai totul pe teren, mai ales pentru România" , a spus Narcisa Lecuşanu.

Prezentare adversare România la Campionatul European

Norvegia

Romania va debuta la Campionatul European pe 1 decembrie, într-o grupa din care mai fac parte Norvegia, Cehia si Germania. Fara indoiala, cea mai puternica adversara a handbalistelor noastre va fi nationala Norvegiei, campioana europeana en-titre şi vicecampioană mondiala. In plus, nordicele au in palmares doua titluri olimpice, trei titluri mondiale si sapte titluri la Campionatele Europene. La aceste performante se adauga inca patru medalii la Jocurile Olimpice, sase medalii la mondiale, si inca patru la europene.

In plus, este singura nationala feminina care a castigat de patru ori consecutiv Campionatul European. Inaintea Europeanului, Norvegia a castigat toate cele 3 meciuri amicale disputate cu Danemarca, Franta si Ungaria. Sunt insa si vesti proaste pentru selectionerul Hergeirsson, care antreneaza nationala Norvegiei din 2009: jucatoarea CSM-ului, Amanda Kurtovic, a suferit o ruptura de ligament incrucisat anterior si menisc intern la genunchiul stang si va rata tot sezonul competitional. Romania se va duela cu Norvegia pe 5 decembrie.

Cehia

Prima adversara a handbalistelor noastre va fi Cehia, pe 1 decembrie. Romancele au de luat o revansa in fata cehoiacelor, dupa ce acestea le-au invins in ultima secunda in optimile Mondialului de anul trecut. Fara niciun titlu in palmares, Cehia vine pregatita la competitia din Franta: a castigat trei meciuri amicale, cu Elvetia, Croatia si cu Slovacia. Cea mai buna performanta a Cehiei la un European este  locul 8.

Germania

Dupa duelul cu Cehia, Romania o va intalni pe Germania, doua zile mai tarziu. Nemtoaicele au un titlu mondial in palmares, in 1993, iar la Campionatele Europene, cea mai buna performanta a fost locul 2, in 1994. Inaintea competitiei din Franta, Germania a pierdut doua amicale, cu Spania si cu Brazilia, si s-a impus in fata Poloniei. La precedentul European, Romania a invins-o pe Germania in lupta pentru locurile 5-6. 

"Cehia va fi cam aceeaşi echipă care a fost şi anul trecut la Mondial. Sigur, nu va fi un meci uşor, dar nici unul foarte greu. Depinde de abordare, depinde de cum încep fetele acest European, pentru că este primul meci. Nu va fi uşor. Cred că niciun joc nu va fi uşor. Întotdeauna, un Campionat European este mult mai puternic decât un Campionat Mondial, sau cel puţin aşa considerăm noi, echipele din Europa.

Germania, din câte am înţeles, are trei jucătoare accidentate. Şi aici cred că suntem pe un plus şi cred că am putea birui. Dar mă gândesc la declaraţia Valentinei Ardean Elisei, care spunea că dacă vor rămâne un grup unit şi vor lupta toate pentru acelaşi obiectiv, cu siguranţă vor obţine un rezultat bun la acest European. Norvegia e Norvegia şi mi-e greu să cred că o putem bate astăzi" , a declarat Narcisa Lecuşanu.

Afla mai multe despre: cehiagermaniafrantaromaniapolonianorvegiacampionatul european 

viewscnt
Articole similare