Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | ”Perla” care răsare în nordul Bucureştiului: ”Va fi gata pe 28 mai 2020”. Noi informaţii despre stadioanele Steaua, Rapid şi Dinamo

VIDEO | ”Perla” care răsare în nordul Bucureştiului: ”Va fi gata pe 28 mai 2020”. Noi informaţii despre stadioanele Steaua, Rapid şi Dinamo

Special

Comentarii

Şantierul stadionului Arcul de Triumf a fost vizitat de Manuela Irina Pătrăşcoiu - preşedintele Compania Naţională de Investiţii şi de Alin Petreche - preşedintele Federaţiei Române de Rugby. Şefa CNI dă asigurări că lucrările sunt în grafic atât la Arcul de Triumf, cât şi la Steaua şi Rapid.

La jumătatea lunii iulie, stadionul Arcul de Triumf a intrat şi el în renovare şi preşedibntele CNI dă asigurări că va putea fi folosit pentru EURO 2020. De altfel, deşi se lucrează de o lună şi jumătate, lucrările sunt destul de avansate.



Manuela Irina Pătrăşcoiu, şefa de la CNI, susţine că cele mai avansate lucrări sunt la stadionul Steaua, care va fi în mare parte gata când vor începe meciurile la EURO 2020. Întâzieri sunt la arena din Giuleşti, însă CNI dă asigurări că vor fi recuperate. În schimb, fanii lui Dinamo nu primesc veşti prea bune:

”Steaua sigur va fi gata pentru antrenament, la fel şi Arcul de Triumf. Angajamentul nostru este să le pregătim doar pentru antrenament, în sensul că în partea administrativă poate vor mai fi nişte lucrări, dar nu afectează meciurile.

La Dinamo, din păcate, nu s-au rezolvat problemele juridice legate de amplasament, chiar şi pe locul vechiului velodrom au apărut alte probleme, probleme de evacuare a spectatorilor, accesul acestora şi locatarii din zonă. La Dinamo aşteptăm finalizarea litigiului.

La Rapid am obţinut autorizaţia de construire în 20 iulie, am demolat, au fost efectuate lucrările de demolare şi piloţii foraţi aferenţi infrastructurii, acum suntem în recepţia acestor lucrări şi vom începe deja partea de săpătură. La Rapid există acele blocuri de locuinţă, cetăţenii care sunt foarte aproape de şantier, se lucrează mult mai prudent, mult mai cu grijă într-un orar mai strâns decât aici (n.r. la Arcul de Triumf) şi la Steaua. (Ghencea va fi gata anul acesta?) În 2020, nu în 2019, în mai 2020. (Despre stadionul Rapid) Să zicem că este puţin mai întârziat, dar vom recupera după ce începem execuţia efectivă”,
a declarat Manuela Irina Pătrăşcoiu, preşedintele CNI.

Alin Petreche, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, susţine că a primit asigurări că stadionul Arcul de Triumf va fi gata până pe 28 mai 2020.

”Aproape undeva la 20 de milioane de euro a acestui stadion. Aici mai mult va fi dezvoltat un complex sportiv, pentru că avem un cămin sportiv, avem un centru de refacere pentru sportivi, vom avea parcare subterană, vor avea cele două terenuri de antrenament, cu siguranţă aici putem spune că va fi dezvoltat unul dintre cele mai frumoase complexuri sportive pe care le avem în Bucureşti. Eu mă gândesc că acest proiect a fost pornit undeva în 2009, suntem în 2019, în 2020 sper să închidem acest stadion şi să ne bucurăm după foarte mulţi ani că avem un stadion cu care să putem să participăm şi să invităm foarte multe naţiuni. Stadionul se ridică, eu zic că stadiul acestor lucrări este foarte avansat. Din ceea ce am discutat cu constructorii, pe data de 28 mai vor să finalizeze această construcţie”, a spus Petrache.


 

Afla mai multe despre: stadion arcul de triumf 

viewscnt
Articole similare