Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Povestea lui Danijel Subotic. Ce idol a avut în copilărie, unde a făcut cei mai mulţi bani în fotbal şi ce vrea să facă după ce se retrage

VIDEO | Povestea lui Danijel Subotic. Ce idol a avut în copilărie, unde a făcut cei mai mulţi bani în fotbal şi ce vrea să facă după ce se retrage
Comentarii

Născut în Croaţia dar crescut în Elveţia, Danijel Subotic, atacantul lui Dinamo a bifat numai puţin de 12 cluburi în carieră..a trăit în 10 ani cât alţii într-o viaţă, iar fotbalul l-a început ca orice copil în primii ani.

 
Timp de 9 ani, Subotic a practicat artele marţiale în paralel cu fotbal, iar idolul său nu a fost un jucător  aşa cum au toţi micii fotbalişti. "Îmi amintesc că încă de la vârsta de 3 ani, idolul meu a fost Jean Claude van Damme şi urmăream toate filmele lui. Eu făceam karate şi eram total implicat în artele marţiale", a spus atacantul. Filmul lui preferat a fost Kickboxer, unul dintre cele mai apreciate din cariera lui van Damme.
Crescut la juniorii lui FC Basel, elveţianul a luat rapid contact cu fotbalul adevărat la 18 ani. Portsmouth a fost echipa care l-a făcut să iubească şi mai mult acest sport. Experienţa în Anglia s-a încheiat rapid, însă Subotic a luat drumul Romei. A ajuns la Grosseto, în serie B. Atunci a fost prima dată în carieră când a vrut să renunţe la fotbal. Banii pe care trebuia să-i primească la semnătură trebuiau împărţiţi cu antrenorul. 
La 21 de ani, s-a mutat la Roma şi a ajuns într-o situaţie critică. Oferta de a juca la Universitatea Craiova în 2011 l-a readus pe linia de plutire. La o diferenţă de câteva luni, Subotic a ajuns la Tg Mureş unde nu a stat mult. CFR Cluj i.a făcut o ofertă însă atacantul a preferat Ucraina, la Volîn Luţk. Banii erau alţii. După o pauză luată în Elveţia,noua adevntură a fost la Qabala în Azerbaijan.
După Qabala, Subotic a bifat şi o experienţă în Kuweit iar apoi a avut un al doilea moment cînd a vrut să renunţe la fotbal, însă Şferiff Tiraspol i-a dat o mână de ajutor. Acolo a cîştigat titlul de campion. Bum-ul carierei l-a dat însă  în Coreea de Sud, acolo unde atacantul  a devenit milionar. După o perioadă dificilă în care nu mai marcase, Subotic a primit oferta lui Dinamo. 
Când se va lăsa de fotbal, elveţianul se va dedica muzicii, dar vrea să încerce şi meseria de antrenor.
 

Afla mai multe despre: danijel suboticdinamo bucurestireportajpoveste 

viewscnt
Articole similare