Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Premieră cu arbitrajul video, la meciul Barcelonei. Reacţia genială a antrenorului lui Alaves

VIDEO | Premieră cu arbitrajul video, la meciul Barcelonei. Reacţia genială a antrenorului lui Alaves

La Liga

Comentarii

Barcelona a mai făcut un pas spre titlu, aseară, după victoria cu 2-0 în faţa lui Deportivo Alaves. A fost un meci decis în decurs de cinci minute în repriza a doua, de golurile lui Carlos Alena şi Luis Suarez. Acesta din urmă a marcat dintr-un penalti acordat pe baza analizei video.

Dincolo de succesul Barcelonei, meciul de pe Estadio Mendizorrotza a oferit o fază cu totul neaşteptată. Pentru prima oară de la introducerea sistemului VAR, un arbitru le-a permis jucătorilor şi antrenorilor celor două echipe să urmărească reluările fazei. S-a întâmplat în minutul 57, la faza penatiului din care Suarez a stabilit scorul final.

În acel minut, Barcelona a beneficiat de o lovitură liberă din preajma careului. Mingea a fost centrară în faţa porţii, de unde catalanii au reuşit să înscrie. Reuşita le-a fost însă anulată pe motiv de offside. Ulterior, centralul Adrian Cordero Vega a primit în cască informaţii conform cărora ar trebui să vadă reluările. S-a dus la monitorul de la marginea terenului, dar, spre deosebire de alţi arbitrii, care îi îndepărtează pe jucători din acea zonă, el le-a permis celor de la Alaves şi de la Barcelona să urmărească reluările. Acestea au demonstrat că, înainte de toate, un jucător al lui Alaves a comis henţ în careu. Astfel că s-a acordat penalti. Inedită a fost şi reacţia antrenorului lui Deportivo Alaves, Abelardo, când a văzut ce prostie a făcut jucătorul său. Vezi faza în VIDEO, mai jos!

Afla mai multe despre: arbitraj videobarcelonavar 

viewscnt
Articole similare