Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Prima vizită de lucru a noului Ministru al Tineretului şi Sportului. Scopul are o miză de sute de milioane de euro

VIDEO | Prima vizită de lucru a noului Ministru al Tineretului şi Sportului. Scopul are o miză de sute de milioane de euro

Alte sporturi

Comentarii

Bogdan Matei, noul ministru al Tineretului şi Sportului, a fost în vizită de lucru la Belgrad unde a discutat cu omologii din Serbia, Grecia şi Bulgaria pentru a analiza posibilitatea de organiza Campionatul Mondial de Fotbal din 2030.

"România, împreună cu ceilalţi trei parteneri, poate să obţină această candidatură. România, singură, nu poate să organizeze această competiţie. Sunt convins că prin această uniune putem reuşi să organizăm această competiţie. 

Organizarea unui campionat mondial presupune foarte multe eforturi şi condiţii foarte stricte. Urmează ca în perioada următoare să se facă o evaluare foarte strictă despre ceea ce există în cele patru state din punct de vedere al infrastructurii şi a bazelor sportive. Apoi vom analiza caietul de sarcini pe care îl va impune FIFA.

Ne dorim enorm să ne depunem această candidatură şi sper ca îmreună să reuşim să ne depunem această candidatură", a declarat Bogdan Matei, ministrul Tineretului şi Sportului. 

În 2030 se vor împlini 100 de ani de la organizarea primului turneu final de Campionat Mondial. A fost organizat şi câştigat de Uruguay. 

Pentru ediţia de peste 18 ani, candidatura cea mai puternică se anunţă a fi cea, la comun, a Angliei, Scoţiei, Ţării Galilor şi Irlandei.

Afla mai multe despre: ministru al tineretului şi sportului 

viewscnt
Articole similare