Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Răzvan Burleanu, detalii despre organizarea Euro 2028 şi CM 2030: "Trebuie să vă spun asta!"

VIDEO | Răzvan Burleanu, detalii despre organizarea Euro 2028 şi CM 2030: "Trebuie să vă spun asta!"

FRF

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a oferit vineri ultimele detalii despre candidatura României, împreună cu Serbia, Bulgaria şi Grecia, la organizarea Euro 2028 şi a Cupei Mondiale din 2030.

Şeful de la Casa Fotbalului a plecat vineri la Salonic, acolo unde va susţine sâmbătă o prezentare în faţa reprezentanţilor guvernelor din România, Serbia, Bulgaria şi Grecia, întâlnire în urma căreia se va lua decizia finală în privinţa candidaturii.

"Trebuie să vă spun că mâine am fost desemnat să fac o prezentare în faţa reprezentanţilor celor 4 guverne, în care să le prezentăm toate condiţiile pentru depunerea unui dosar de candidatură în ceea ce priveşte Campionatul Mondial din 2030 şi poate Campionatul European din 2028, fiindcă s-a adăugat şi acest nou proiect.

FRF va fi un partener serios în primul rând pentru Campionatul European din 2028 dacă în primul rând proiectul este sustenabil pentru România, în al doilea rând dacă Guvernul îşi va respecta obligaţiile asumate faţă de UEFA pentru Euro 2020, mai ales în ceea ce priveşte bazele sportive la nivel de copii şi juniori. În al treilea rând, dacă Guvernul va opri orice demers de ingerinţă politică în sportul românesc.

Se semnează un memorandum între cele 4 guverne, nu şi între cele 4 federaţii, în primul rând e o discuţie la nivel politic. Noi ca federaţii sportive chiar dacă vom face toată depunerea dosarului de candidatură, încă nu am semnat un asemenea protocol de colaborare fiindcă ne-am întâlnit săptămâna trecută la Belgrad, am făcut o listă de condiţii care trebuie îndeplinite pentru cele două proiecte.

Mâine o să prezentăm acest punct de vedere, după care o să luăm decizia", a declarat Răzvan Burleanu, la plecarea spre Salonic.

Afla mai multe despre: burleanu 

viewscnt
Articole similare