Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Show inedit în Sala Polivalentă. Doi luptători de 70 de ani au deschis Campionatul European de lupte de la Bucureşti

VIDEO | Show inedit în Sala Polivalentă. Doi luptători de 70 de ani au deschis Campionatul European de lupte de la Bucureşti

Alte sporturi

Comentarii

Cea de-a 70-a ediţie a Campionatelor Europene de lupte a luat startul, luni, în Sala Polivalentă din Bucureşti.

Campionatele Europene de lupte de la Bucureşti au fost deschise de un meci demonstrativ cu totul inedit. Ştefan Rusu, cel mai bun luptător român din istorie, l-a înfruntat pe polonezul Andrzej Supron, în reeditarea finalei europene din urmă cu 40 de ani. Ambii sunt trecuţi bine de 70 de ani, dar nu s-au dat în lături de la nimic.

"Fără show nu se poate face o demonstraţie. El are 76  de ani, eu am 73... unii se plictisesc şi noi vrem să ne luptăm", a declarat Rusu la final.

"Vreau să spun că sunt foarte bucuros că l-am întâlnit în drumul meu pe uul dintre cei mai buni luptători din lume. Sunteţi foarte norocoşi, România e foarte norocoasă. Rusu e unul dintre cei mai puternici lupători din lume", a declarat şi Supron pentru Telekom Sport.

Ştefan Rusu este considerat cel mai bun luptător român din istorie, având în palmares nu mai puţin de 22 de medalii olimpice, mondiale şi europene. Între ele regăsim un titlu olimpic, două medalii de aur la Campionatele Mondiale şi cinci medalii de aur la Campionatele Europene.

În 1979, tot la Bucureşti, Ştefan Rusu îşi trecea în cont al doilea titlu european, după o luptă cu Supron. Un an mai târziu, românul avea să câştige finala olimpică de la Moscova, tot în faţa polonezului.

Afla mai multe despre: luptesala polivalentacampionatul european 

viewscnt
Articole similare