Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | "Tigroaicele" au revenit în ţară după victoria încântătoare din Liga Campionilor. "A fost foarte important să începem cu dreptul"

VIDEO | "Tigroaicele" au revenit în ţară după victoria încântătoare din Liga Campionilor. "A fost foarte important să începem cu dreptul"

Handbal

Comentarii

Echipa feminină de handbal CSM Bucureşti s-a întors în ţară, luni după-amiază, după victoria încântătoare de pe terenul danezelor de la Team Esbjerg, în prima partidă din grupele Ligii Campionilor, scor 24-22.

Întoarse în ţară, "tigroaicele" nu au foarte mult timp de a sărbători victoria. Le aşteaptă un meci infernal de greu, pe teren propriu, vineri, 11 octombrie, împotriva formaţiei din Rusia, Rostov-Don, antrenată de spaniolul Ambros Martin, cel care a renunţat la selecţionata României, cu un an înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, acolo unde avea ca obiectiv obţinerea unei medalii. Cea mai bună jucătoare a meciului din Danemarca a fost portăriţa Denisa Dedu, cu 17 intervenţii salvatoare. 

"Sunt două puncte foarte importante pentru noi. A fost o victorie muncită şi ne bucurăm că ne-am întors din Danemarca victorioase. Mă bucur că am avut evoluţia aceasta, că am ajutat echipa şi că am obţinut victoria. Asta este cel mai important. Cred că amf ost destul de focusata în meci şi am încercat să apăr cât mai multe mingi.  De mâine o să ne pregătim pentru meciul de vineri, cu Rostov-Don. Cu siguranţă o să fie un meci dificil. Avem câteva zile la dispoziţie, o să ne pregătim pentru acel meci, dar suntem încrezătoare şi cred că o să fie un meci destul de interesant", a declarat Denisa Dedu, la întoarcerea în ţară.

S-a speculat că nu va juca, însă s-a refăcut miraculos după o pneumonie şi a intrat pe teren cu Esbjerg. Crina Pintea a făcut o partidă extrem de bună şi este sigură că echipa va arăta mult mai bine de acum încolo, odată cu revenirea fetelor accidentate, Andrea Lekic, Cristina Neagu sau Nora Mork. Momentan, doar prima şi-a revenit 100%.

"Suntem foarte fericite, să spunem aşa, pentru că a fost foarte important pentru noi să începem cu dreptul. Sunt foarte încântată că echipa arată bine şi că, uşor-uşor, o să-şi revină şi fetele şi o să îndreptăm spre ceea ce noi ne dorim. Ne dorim foarte mult să continuăm pe linia aceasta şi să arătăm de fiecare dată la fel. A fost mult mai bine, pentru că până acum nu am avut schimburi. A fost destul de greu şi credeţi-mă că e destul de greu să joc 60 de minute şi mai ales să o faci bine. Şi cred că asta a contat foarte mult, pentru că de fiecare dată, când una intră în teren putea să dea 100% şi după aceea avea timp să se odihnească", a declarat şi Pintea.

Pentru antrenorul Adrian Vasile a fost primul meci ca antrenor cu acte-n regulă în Liga Campionilor. Nu a fost uşor, însă a reuşit să termine cu bine debutul în cea mai prestigioasă competiţie din handbalul feminin de echipe de club. Chiar şi aşa, gândul său se îndreaptă spre partida cu Rostov-Don, care va fi cel puţin la fel de dificilă precum deplasarea din Danemarca. În prima rundă, Rostov-Don a învins pe Lublin cu 31-21.

"Nu cred că e secretul meu că am reuşit să le adun pe fete. E un efort colectiv, toată lumea înţelege importanţa debutului de Liga Campionilor, dar şi momentul în care suntem, aşa că e un efort foarte mare pe care l-au depus din toate punctele de vedere şi merită felicitate după o asemenea performanţă, prestaţie, prestanţă. Spunea un antrenor acum mult timp că orice am face noi, meciul tot începe, aşa că şi dacă sunt pregătit şi dacă nu sunt pregătit, meciul tot se joacă, ca o glumă. Da, deja de ieri mintea mea, cel puţin şi a fetelor, de fapt, e către meciul cu Rostov. Am lăsat bucuria deoparte a meciului, important e s-o simţim şi pe-asta, dar în mintea noastră e clar meciul cu Rostov. Cred că şansele sunt foarte mici s-o vedem, din păcate, pe Cristina la meciul cu Rostov. Trebuie să mai avem răbdare cu procesul ei de recuperare şi e greu să spun când o vom vedea", a spus şi Adi Vasile.

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare