Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Un nou trofeu pentru CSM Bucureşti! Victorie în finala Cupei României cu Timişoara Saracens. Primele reacţii după meci

VIDEO | Un nou trofeu pentru CSM Bucureşti! Victorie în finala Cupei României cu Timişoara Saracens. Primele reacţii după meci

Rugby

Comentarii

CSM Bucureşti s-a impus în faţa celor de la Timişoara Saracens, scor 24-14, în a 72-a finală a Cupei României din istorie. Partida a fost transmisă în direct de Telekom Sport.

CSM Bucureşti a câştigat în acest sezon şi Cupa Regelui după o finală în care a învins Steaua. 

"Am început în vară cu Cupa Regelui, după am în campionat am început destul de bine, avem o singură înfrângere şi le mulţumesc băieţilor că au muncit 12 săptămâni, au fost foarte grele şi se văd roadele muncii lor. Eu am fost mai mult plecat, ei au îndurat toate antrenamentele grele, pentru asta muncim, să avem satisfacţie. Am câştigat Cupa, urmează campionatul. Am fost mai motivaţi, mult mai pregătiţi" a spus Florin Vlaicu la sfârşitul partidei câştigate de echipa sa. 

"Am văzut minusurile noastre, sunt foarte mândru de cum au jucat băieţii, trebuie să ne focusăm mai mult. Putem câştiga campionatul, de ce nu? Cine e campioana? Timişoara, nu? Atunci nu trebuie să gândim aşa, orice echipă poate să câştige. Anglia-Scoţia  au revenit de la 31-0, putem să facem orice" a fost optimist după eşec Eugen Căpăţână. 

 


În direct la Telekom Sport, CSM Bucureşti a câştigat pentru a doua oară consecutiv Cupa României la Rugby, ediţia cu numărul 72.

Partida s-a încheiat în favoarea bucureştenilor, scor 24 - 14, după ce în repriza a doua câştigătorii au marcat două eseuri, unul de penalizare şi cel de-al doilea netransformat, la care au mai adăugat 3 puncte de penalizare. Pe final, timişorenii au mai reuşit şi eu un eseu prin Marius Simionescu.

Meciul disputat pe stadionul ”Florea Dumitrache” din Complexul Dinamo s-a încheiat cu al treilea trofeu din palmares în decurs de doi ani şi jumătate pentru formaţia CSM Bucureşti.

De precizat că partida trebuia să se joace încă din 30 noiembrie 2018, însă terenul îngheţat şi cele -6 grade de la Cluj-Napoca au schimbat planul. În precedentele  patru ediţii ale Cupei României de trei ori s-a impus Timişoara Saracens, de două ori după ce în finală a trecut de Ştiinţa Baia Mare şi o dată când a câştigat după prelungiri în faţa celor de la Steaua Bucureşti. Sezonul trecut, trofeul a revenit în premieră echipei CSM Bucureşti, care tot pe stadionul Iuliu Haţieganu a învins Ştiinţa Baia Mare.

"Am început în vară cu Cupa Regelui, după am în campionat am început destul de bine, avem o singură înfrângere şi le mulţumesc băieţilor că au muncit 12 săptămâni, au fost foarte grele şi se văd roadele muncii lor. Eu am fost mai mult plecat, ei au îndurat toate antrenamentele grele, pentru asta muncim, să avem satisfacţie. Am câştigat Cupa, urmează campionatul. Am fost mai motivaţi, mult mai pregătiţi" a spus Florin Vlaicu la sfârşitul partidei. 


La ultimele antrenamente, "Tigrii", deţinători ai trofeului (câştigat în premieră în istoria clubului primăvara trecută, după finala de la Cluj, contra celor de la Baia Mare) s-au luptat cu un jug, o tehnologie modernă. Căpitanul Adrian Ion, cel poreclit "Tarzan", vrea să le arate "Leilor" de la Timişoara cine este regele în grămadă.

”Am pus la punct strategia pe care o vom aplica, pachetul de înaintare e foarte important, ar putea decide meciul. Sâmbătă vom fi Tigrii care vor vâna Leii. Sperăm ca fanii să vină la stadion, avem nevoie de susţinerea lor, le garantăm că va fi un meci frumos” – Adrian Ion, căpitan rugby CSM Bucureşti.

Deţinătorii trofeului, rugbyştii de la CSM Bucureşti speră să câştige din nou Cupa României, pentru a-şi confirma dominaţia din prima parte a sezonului. ”Este un meci foarte important, ne dorim să apărăm trofeul câştigat anul trecut. Este unul dintre obiectivele noastre. Toţi ne-am antrenat cu gândul la această dispută, am demonstrat că echipa merge bine şi ne dorim să confirmăm şi în finala Cupei.  Timişoara este o echipă cu experienţă, au câştigat câteva trofee, dar suntem pregătiţi să-i înfruntăm şi la meci vom da 200 la sută” - Adrian Ion, căpitan rugby CSM Bucureşti.

Burcea, omul-cheie al CSM-ului

"Tigrii" au şi un atu în plus. Fostul căpitan al bănăţenilor şi al echipei naţionale, Stelian Burcea, este acum în tabăra bucureştenilor. El cunoaşte foarte bine jocul şi strategia celor de pe Bega în astfel de confruntări. ”Aşteptăm meciul din decembrie, ne-am antrenat mult, suntem nerăbdători să păstrăm trofeul Cupei României în vitrina noastră. O victorie ar fi absolut normală, noi am dominat până acum sezonul şi ar fi perfect să cucerim un nou trofeu. Cei de la Timişoara au jucători cu experienţă în meciurile decisive, dar dorinţa şi puterea noastră ca grup îşi va spune cuvântul. Am fost căpitanul lor, am câştigat multe trofee, ştiu cum gândesc, cum reacţionează în meciuri cu miză, dar noi ne-am pregătit bine şi abia aşteptăm meciul” – Stelian Burcea, rugbyst CSM Bucureşti.

Apjok: ”De 12 săptămâni ne pregătim pentru acest meci”

Tehnicianul deţinătoarei Cupei României este convins că băieţii lui vor face un meci mare sâmbătă, contra celor de la Timişoara Saracens. Eugen Apjok a explicat care va fi, în viziunea lui, cheia confruntării cu bănăţenii. ”Ne bucurăm că vom evolua cu trofeul pe masă, suntem nerăbdători să jucăm, de 12 săptămâni ne pregătim pentru acest meci. Timişoara a demonstrat de-a lungul timpului că ştie să gestioneze finalele, au jucători pragmatici, diferenţa se va face la micile detalii şi cred că echipa care va avea stăpânire de sine mai mare va avea şi câştig de cauză” – Eugen Apjok, antrenor principal CSM  Bucureşti.

Afla mai multe despre: rugbyfinala cupei românieicsm bucureştitimişoara saracenseugen căpăţânăflorin vlaicu 

viewscnt
Articole similare