Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Wojciech Szczesny, căsătorit cu o ucraineancă, refuză să joace împotriva Rusiei: ”Curge sânge de ucrainean prin venele fiului meu”

Wojciech Szczesny, căsătorit cu o ucraineancă, refuză să joace împotriva Rusiei: ”Curge sânge de ucrainean prin venele fiului meu”
Comentarii

Wojciech Szczesny, portarul lui Juventus, a anunţat că va refuza să joace împotriva Rusiei în preliminariile pentru Campionatul Mondial.

În primul tur preliminar pentru Campionatul Mondial din Qatar, Polonia va înfrunta Rusia.

Câştigătoarea acestei duble va înfrunta una dintre Cehia şi Suedia în următoarea rundă.

După ce Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina, toate Polonia, Cheia şi Suedia au anunţat că nu doresc să joace în Rusia.

Acum, Wojciech Szczesny a anunţat că nu se va afla pe teren oriunde se vor disputa partidele, întrucât soţia sa este ucraineancă.

Printr-un mesaj transmis pe contul său oficial de Instagram, Wojciech Szczesny a dezvăluit că va refuza să fie gazon şi şi-a explicat motivele, recunoscând că regretă să nu îşi reprezinte ţara, dar că trebuia să ia această decizie.

Wojciech Szczesny, căsătorit cu o ucraineancă, refuză să joace împotriva Rusiei

Soţia mea s-a născut în Ucraina, există sânge de ucrainean care curge prin venele fiului meu, o parte din familia noastră este încă în Ucraina, mulţi dintre angajaţii mei sunt ucraineni şi sunt cu toţii nişte oameni minunaţi.

Să văd suferinţa de pe feţele lor şi frica pentru ţara lor m-a făcut să realizez că nu pot să stau cu mâinile în sân şi să mă prefac că nimic nu s-a întâmplat.

În momentul în care Putin s-a decis să invadeze Ucraina, el a declarat război nu doar Ucrainei, ci şi valorilor Europei. Libertate, independenţă, dar, mai presus de toate, pace.

Pe 24 martie ar fi trebuit să jucăm împotriva Rusiei în play-off-ul Campionatului Mondial din Qatar. Chiar dacă inima mi se rupe când spun asta, conştiinţa nu mă va lăsa să joc.

Să îmi reprezint ţara este cea mai mare onoare din cariera unui fotbalist, dar este vorba şi de o alegere.

Refuz să joc împotriva fotbaliştilor care aleg să reprezinte valorile şi principiile Rusiei!

Refuz să mă aflu pe gazon îmbrăcat în culorile ţării mele şi să ascult imnul naţional al Rusiei!”, a scris portarul, pe Instagram.

Afla mai multe despre: wojciech szczesny 

viewscnt
Articole similare