Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Xavi, aliatul numărul unu al lui Dembele. Cuvinte mari pentru francezul care a făcut spectacol în Barcelona - Bilbao 4-0

Xavi, aliatul numărul unu al lui Dembele. Cuvinte mari pentru francezul care a făcut spectacol în Barcelona - Bilbao 4-0

La Liga

Comentarii

Ousmane Dembele a făcut cel mai bun meci al său din acest sezon pentru FC Barcelona.

Xavi, aliatul numărul unu al lui Dembele. Cuvinte mari pentru francezul care a făcut spectacol în Barcelona - Bilbao 4-0

Catalanii s-au impus, fără mari probleme, în duelul cu Athletic Bilbao, scor 4-0, în etapa a 26-a din La Liga.

Intrat în minutul 67, în locul lui Ferran Torres, francezul a făcut legea pe Camp Nou.

Prima dată s-a remarcat printr-un gol de generic în minutul 73, cu un şut violent, la colţul scurt, după o pasă rapidă venită de la Frenkie de Jong.

Mai apoi, în minutele de final ale partidei, fotbalistul de 24 de ani a dovedit că este şi un foarte bun pasator. Acesta a dat două assist-uri superbe pentru Luuk de Jong şi Memphis Depay.

Cei doi olandezi din atacul catalanilor au fost serviţi ideal de Dembele, iar aceştia au avut de îndeplinit o simplă formalitate: să introducă mingea în plasa adversă.

La finalul meciului, Xavi s-a declarat impresionat de jucătorul său, despre care a menţionat că poate deveni cel mai bun pe postul său dacă va primi încurajări şi se va avea răbdare cu el.

”Dacă lucrează bine, poate fi cel mai bun din lume pe postul său. Să-l încurajăm, pentru că este un mare profesionist”, a declarat Xavi, după victoria facilă cu Bilbao, conform RMC Sport.

Pe lângă cele trei goluri la care Ousmane Dembele a contribuit, formaţia condusă de Xavi a avut avantaj pe tabelă la pauză.

Pierre-Emerick Aubameyang a deschis scorul în minutul 37.

Cu acest succes, FC Barcelona a urcat pe locul al patrulea în La Liga, cu 45 de puncte, la egalitate cu Atletico Madrid şi la o lungime în spatele lui Betis. Totuşi, catalanii au şi un meci mai puţin disputat faţă de cele două echipe menţionate. 

Relaţia dintre Xavi şi Ousmane Dembele este una solidă. Potrivit cotidianului Sport, antrenorul de 41 de ani este foarte atent cu jucătorul său ca acesta să nu se accidenteze din nou foarte grav, mai ales acum, când echipa are nevoie de toţi jucătorii pentru a-şi asigura unul dintre primele patru locuri în campionat şi un parcurs cât mai lung în Europa League, acolo unde ar avea şanse mari chiar să triumfe.

De cealaltă parte, francezul, al cărui contract expiră la vară, îi este foarte recunoscător antrenorului său, care l-a protejat în toată această perioadă în care a fost aspru criticat.

Afla mai multe despre: barcelonala ligaxavidembele 

viewscnt
Articole similare