Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Zi specială pentru Dani Pedrosa! Mesajul primit de la Federaţia Internaţională de Motociclism

Zi specială pentru Dani Pedrosa! Mesajul primit de la Federaţia Internaţională de Motociclism

Sporturi cu motor

Comentarii

Pilotul spaniol Dani Pedrosa, proaspăt retras din Campionatul Mondial de MotoGP, va fi omagiat în cadrul Galei Federaţiei Internaţionale de Motociclism (FIM), care se va desfăşura pentru al doilea an consecutiv în Principatul Andorra, informează agenţia EFE.

Anunţul a fost făcut de preşedinta Federaţiei de motociclism din Andorra, Natalia Gallego, care a prezentat, într-o conferinţă de presă, programul Adunării Generale a FIM, care va alege noul preşedinte al acestui for, şi pe cel al Galei FIM, care se vor desfăşura pe 1 şi 2 decembrie la arena Polisportiu din Andorra.

În vârstă de 33 ani, Dani Pedrosa a concurat timp de 13 sezoane în elita motociclismului viteză, clasându-se de trei ori pe locul secund în ierarhia de final de sezon din MotoGP. El a fost cel mai tânăr campion mondial la clasa 125 cmc, în 2004, câştigând în total 54 de curse în cei 18 ani petrecuţi pe circuitele de viteză.

Pedrosa este considerat unul dintre cei mai buni piloţi din istoria acestui sport, ocupând poziţia a 8-a ca număr de victorii în MotoGP (31), liderul ierarhiei all-time fiind italianul Valentino Rossi, cu 89 de succese.



În cadrul Galei FIM, pilotul catalan va fi omagiat alături de 42 de campioni din toate disciplinele din lumea motociclismului, printre care şi spaniolul Marc Marquez, câştigătorul titlului mondial în actuala ediţiei din MotoGP.

Cu ocazia Adunării Generale a FIM, programată pe 1 decembrie, va fi ales un nou preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Motociclism, care îl va înlocui pe Vitto Ipolitto, aflat în funcţie din 2006. De asemenea, vor fi validate toate calendarele viitorului sezon. În total, vor lua parte 300 de conducători din 113 ţări.

Afla mai multe despre: dani pedrosagalamoto 

viewscnt
Articole similare