Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Zilele lui Xavi la Barcelona sunt numărate. Planul lui Joan Laporta şi cine ar fi antrenorul favorit al catalanilor

Zilele lui Xavi la Barcelona sunt numărate. Planul lui Joan Laporta şi cine ar fi antrenorul favorit al catalanilor

FC Barcelona

Comentarii

Viitorul lui Xavi (43 de ani) ca antrenor principal la Barcelona este incert, după umilinţa pe care a încasat-o în finala Supercupei Spaniei.

FC Barcelona a fost zdrobită de Real Madrid, scor 1-4, în finala ”El Clasico” din Supercupa Spaniei.

Chiar dacă Barcelona a avut prima ocazie a meciului, Real a condus cu 2-0 în minutul 10, prin dubla lui Vinicius Junior. 

În minutul 12, Ferran Torres a trimis în bara transversală, balonul a ajuns la Lewandowski care a şutat, dar Lunin a scos extraordinar. 

Lewandowski s-a revanşat în minutul 33, când a redus diferenţa de pe tabelă, dar catalanii nu au avut parte de mult timp să se bucure. 

În minutul 37, Araujo l-a faultat pe Vinicius Junior în careu şi acesta a realizat tripla, transformând penalty-ul acordat.

Rodrygo a stabilit scorul final în minutul 64, din pasa lui Vincius Junior, iar Araujo a fost eliminat în minutul 71 spulberând speranţele unei reveniri catalane care ar fi ţinut, oricum, de domeniul fanteziei.

Astfel, Real Madrid s-a impus cu 4-1, cucerind pentru a 13-a oară Supercupa Spaniei, iar în ceea ce o priveşte pe Barcelona viitorul arată sumbru.

Planul de rezervă a lui Laporta pentru postul de antrenor la Barcelona

Joan Laporta nu vrea să lase lucrurile la voia întâmplării, iar unul dintre aspectele pe care vrea să le analizeze serios este postul de antrenor al lui Xavi.

Tehnicianul spaniol riscă acum să fie îndepărtat de la echipă, iar una dintre variantele luate în calcul de Barcelona ar fi Rafa Marquez, potrivit spaniolilor de la Fichajes.

Dacă Xavi nu va redresa imediat situaţia, atât în campionat, în Copa del Rey şi Liga Campionilor, Joan Laporta iar în considerare să îl promoveze pe mexican, actualmente antrenor la echipa secundă.

Planul preşedintelui de la Barcelona ar fi să-l pună interimar până la finalul sezonului, iar dacă va demonstra că are calitatea necesară, atunci îi va oferi un contract valabil pe mai mulţi ani.

În clasamentul din La Liga, FC Barcelona ocupă locul 4, cu 41 de puncte, iar în optimile Ligii Campionilor o va întâlni pe Napoli.

  • În vârstă de 44 de ani, Rafa Marquez a jucat la Barcelona timp de şapte sezoane, între 2003 şi 2010. 
  • Xavi o antrenează pe formaţia catalană din data de 5 noiembrie 2021.

Afla mai multe despre: barcelonaxavirafa marquezla ligajoan laporta 

viewscnt
Articole similare