Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Gabriel Stan, apariţie rară. Fascinanta poveste a lui FC Braşov. Cum au ajuns „stegarii” să joace cu Inter Milano în Cupa UEFA

EXCLUSIV | Gabriel Stan, apariţie rară. Fascinanta poveste a lui FC Braşov. Cum au ajuns „stegarii” să joace cu Inter Milano în Cupa UEFA

Superliga

Comentarii

Moment special la „Top Interviuri”, emisiunea moderată de Alexandru Sabău. Jurnalistul Telekom Sport l-a avut ca invitat pe Gabriel „Gabello” Stan, antrenorul care a dus-o pe FC Braşov în Cupa UEFA.

Gabriel Stan este ultimul tehnician care a calificat-o pe FC Braşov în cupele europene. În sezonul 2000-2001 din Divizia A, a terminat pe locul trei cu echipa de sub Tâmpa şi astfel „stegarii” s-au calificat în Cupa UEFA, acolo unde au jucat împotriva lui Inter Milano.

„Îi aveam portar pe Dossey şi pe Arcanu. Îl aveam pe Buta, îl aveam pe Bodea, Flavius Moldovan, Cazangiu, Relu Ghindaru... Atunci jucam cu trei fundaşi centrali. Dacă stau şi mă gândesc, cele mai bune rezultate le-am avut jucând cu sistemul acesta cu trei fundaşi. La mijloc îi aveam pe Dani Isăilă, pe Cocan, pe Şandor, pe Vasile Ghindaru, vestitul Vasile. În faţă îl aveam pe Buga, îl aveam pe Marian Ivan, îl aveam pe Imi Vaşko, pe Iorga.

D-asta am şi reuşit clasarea pe un loc în Liga 1, de Cupa UEFA. D-asta am şi reuşit să creăm un grup unit şi care şi-a văzut interesul. Aveam foame mare de rezultate pentru că echipa nu mai fusese de mult... nu se mai calificase”, a declarat Gabriel Stan pentru Telekom Sport.

FC Braşov şi Inter au fost adversare în primul tur al Cupei UEFA din sezonul 2001-2002. Braşovenii au pierdut în dublă manşă cu scorul general de 0-6, dar pe bancă nu a mai stat Gabi Stan, ci Adrian Harlab. La acea vreme, italienii erau conduşi de către Hector Raul Cuper, iar în componenţa lotului se numărau jucători precum Toldo, Zanetti, Materazzi, Cordoba, Emre sau Adriano.

„E un mare regret. Au fost nişte convulsii după campionat. Mare parte a sărit la meciul vestit cu Bacăul, pe care trebuia să nu îl câştigăm. Din fericire l-am câştigat şi am reuşit să ocupăm locul.

(Cine s-a salvat atunci? Pe cine aţi ajutat)
Habar nu am. Noi nu eram cu gândul să ajutăm, voiam să câştigăm noi, pentru că, să nu vă zic, aveam scris în contract că salariul meu depinde de calificarea în Cupa UEFA. Un curaj nebun la început. Se salvaseră în ultimul minut de la retrogradare cu un an înainte. Dar am zis că mergem, că jucăm, să facem ceva”
, a completat tehnicianul în vârstă de 68 de ani.

Afla mai multe despre: fc brasovintercupa uefaliga 1 

viewscnt
Articole similare