Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

I-a învins la Mondial, iar acum a prefaţat meciul: ”E despre o revanşă a Columbiei în faţa României. Nu există român care să se apropie de Gică Hagi”

I-a învins la Mondial, iar acum a prefaţat meciul: ”E despre o revanşă a Columbiei în faţa României. Nu există român care să se apropie de Gică Hagi”

Echipa națională

Comentarii

Columbia este pentru microbiştii români o amintire extrem de plăcută, iar unul dintre motive este golul excepţional marcat de Adi Ilie (49 de ani) contra sud-americanilor la Mondialul din 1998.

Naţionala României o va întâlni pe selecţionata similară a Columbiei, marţi, 26 martie, de la ora 21:30, în Spania, la Madrid, pe stadionul Wanda Metropolitano.

Cele două s-au întâlnit şi la Campionatele Mondiale din 1994 şi 1998, de fiecare dată în faza grupelor. La turneul final din Franţa, România câştiga cu 1-0. Unicul marcator al meciului era Adi Ilie, care a apelat la un procedeu tehnic uluitor. Pasa de gol a venit de la Gică Hagi.

Adi Ilie a prefaţat amicalul România - Columbia: ”Ambele echipe aveau o calitate mai mare"

Iar acum la aproape 26 de ani, România şi Columbia se întâlnesc din nou, într-un meci amical. Adi Ilie, zis şi ”Cobra”, a vorbit în presa din Columbia despre această partidă ce va avea loc tot într-un stat latin, Spania.

"Avem jucători care evoluează în afara ţării şi care se descurcă destul de bine. S-a schimbat şi sistemul, jucăm acum într-un 4-3-3 şi, deşi nu au aceeaşi experienţă ca generaţia noastră, sunt jucători cu calitate la mijloc, cum ar fi băiatul lui Hagi. Îi avem şi pe Dennis Man şi Valentin Mihăilă, doi jucători foarte rapizi şi care pot face diferenţa în faţă.

Ianis Hagi e un jucător tehnic, se foloseşte de ambele picioare, e foarte inteligent în joc şi are multă calitate. Nu este ca tatăl său, dar are calitate. Nu cred că există însă niciun român care să se apropie de Gică Hagi.

În România se vorbeşte despre o revanşă a Columbiei în faţa României, având în vedere ce s-a întâmplat în 1994 şi 1998. Toată lumea de aici crede că România trebuie să câştige acest meci. Chiar dacă este un amical, pentru noi contează.

Cred că generaţia de acum este schimbată. Sunt jucători tineri, e un selecţioner tânăr, al cărui tată a fost antrenorul meu. A trecut mult timp de atunci (n.r. România - Columbia, de la CM 1998). Columbia avea nişte jucători fenomenali atunci, cum ar fi Valderrama, Asprilla sau Rincon. Meciul a fost foarte greu, dar am reuşit să câştigăm.

În acea vreme, jucătorii români evoluau la cluburi mari de afară. Eu eram la Valencia, Hagi juca la Real Madrid şi Barcelona. Am avut o generaţie foarte puternică. Atunci urmăream meciurile Columbiei şi ne era teamă. Teama era mai mare faţă de Columbia decât de Anglia. Acum este diferit. În 1994 şi 1998, ambele echipe aveau o calitate mai mare", a declarat Adrian Ilie, potrivit Caracol Radio.

  • Adi Ilie a disputat 55 de meciuri la naţionala României. A marcat 13 goluri.

Afla mai multe despre: adi ilieromaniaromania columbiaechipa nationala 

viewscnt
Articole similare