Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

LA Lakers a dezvelit prima dintre cele trei statui ale lui Kobe Bryant. Ipostază istorică pentru fostul star din NBA | VIDEO

LA Lakers a dezvelit prima dintre cele trei statui ale lui Kobe Bryant. Ipostază istorică pentru fostul star din NBA | VIDEO

NBA

Comentarii

Kobe Bryant era renumit pentru faptul că depăşea aşteptările, aşa că nu ar trebui să fie o surpriză faptul că, în ziua în care statuia regretatului star a fost dezvelită în faţa arenei echipei Los Angeles Lakers, s-a dezvăluit că în total vor fi trei statui, relatează Reuters.

La ceremonia privată desfăşurată joi în faţa Crypto.com Arena, au fost prezente cele mai mari nume din istoria Lakers - de la Jerry West la Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar şi fostul antrenor principal Phil Jackson. Pau Gasol a fost acolo, la fel ca Norm Nixon, Michael Cooper şi Robert Horry.

Abdul-Jabbar şi Jackson au luat cuvântul la ceremonie, alături de Jeanie Buss, deţinătorul majoritar al Lakers, de fostul Laker Derek Fisher şi de văduva lui Bryant, Vanessa.

"În timp ce văd cum actuala generaţie de vedete de astăzi calcă pe urmele lui Kobe cu meciuri cu scoruri uriaşe, ştiu că ar fi mândru să ştie că încă mai revarsă inspiraţie în sportul care a fost atât de special pentru el", a declarat Vanessa Bryant.

Vanessa Bryant a fost cea care a dezvăluit planul de a fi amplasate trei statui. "Vă las cu unul dintre citatele uimitoare ale soţului meu", a spus Vanessa Bryant. "'Lasă jocul mai bun decât l-ai găsit şi când va veni timpul să pleci, lasă o legendă'. Şi asta a făcut el".

Prima statuie Bryant a fost dezvăluită din spatele unei cortine aurii, cu confetti zburând. Aceasta îl înfăţişează pe Bryant într-un echipament alb al celor de la Lakers, cu numărul 8. 

Degetul său arătător drept este îndreptat spre cer, ilustrând momentul de după performanţa sa de 81 de puncte din 22 ianuarie 2006, împotriva celor de la Toronto Raptors.

Baza statuii este un triunghi în onoarea atacului triunghiular pe care Bryant l-a perfecţionat sub comanda lui Jackson şi a antrenorului secund Tex Winter.

Data ceremoniei - 2/8/24 februarie - a fost simbolică. Numărul 2 era numărul de tricou al fiicei sale şi aspirantă la titlul de baschetbalistă Gianna Bryant, iar tatăl ei a purtat atât numărul 8, cât şi numărul 24 în timpul carierei sale.

Kobe, Gianna şi alte şapte persoane şi-au pierdut viaţa la 26 ianuarie 2020, într-un accident de elicopter.

Altă statuie îl va înfăţişa pe Bryant purtând tricoul său cu numărul 24, iar cea de-a treia îl va reprezenta pe Bryant şi pe fiica sa Gianna.

Începând de vineri dimineaţă, publicul poate vizita statuia dezvelită joi.

Afla mai multe despre: la lakersla lakers kobe bryantkobe bryant 

viewscnt
Articole similare