Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mazilu, statistică necruţătoare după plecarea de la Farul. Hagi: ”Ştiam că valorează mult mai mult” | EXCLUSIV

Mazilu, statistică necruţătoare după plecarea de la Farul. Hagi: ”Ştiam că valorează mult mai mult” | EXCLUSIV

Farul Constanța

Comentarii

Adrian Mazilu (18 ani) este încă un fotbalist produs la Academia lui Gică Hagi şi vândut în fotbalul din străinătate. Tânărul jucător a fost cedat pe o sumă consistentă la Brighton, iar echipa din Premier League l-a împrumutat la Vitesse.

Adrian Mazilu a plecat în această iarnă de la Farul Constanţa la Brighton. Transferul său de la campioana României la gruparea din Premier League a costat trei milioane de euro şi s-a făcut încă din vara lui 2023, dar românul a jucat în Superligă până mijlocul acestui sezon, conform înţelegerii dintre cele două cluburi.

Totuşi, abia ajuns în Anglia că Brighton l-a şi împrumutat: în Olanda, la Vitesse Arnhem. Durata acestui împrumut este până la finalul sezonului în curs.

Gică Hagi, explicaţii despre situaţia complicată prin care trece Mazilu în străinătate

Dar Adrian Mazilu nu şi-a început prima experienţă în străinătate aşa cum şi-ar dori. Ajuns la Arnhem încă din data de 22 ianuarie 2024, până astăzi, la data redactării prezentului material, 20 martie, românul nu a jucat decât două meciuri la Vitesse.

Prima sa apariţie la echipa olandeză a fost la data de 26 ianuarie, în Eredivisie, într-un eşec suferit în faţa lui PEC Zwolle, scor 0-1. Românul a jucat doar în ultimele patru minute ale partidei.

Iar al doilea său meci bifat de Mazilu la Vitesse a fost la data de 7 februarie, în sferturile Cupei Olandei, într-un eşec cu 1-3 contra lui Cambour. Mazilu a început ca titular, dar a fost schimbat la pauză.

De atunci, Adrian Mazilu nu mai a avut nici măcar o singură apariţie în tricoul celor de la Vitesse Arnhem. Dar Gică Hagi, cel care l-a crescut la academie şi pe care l-a avut sub comandă la Farul în anul câştigării titlului, are încredere că fostul său jucător poate demonstra şi în străinătate nivelul bun pe care l-a avut în România.

”Pe Mazilu şi eu voiam să-l vând, că ştiam că valorează mult mai mult, dar m-am adaptat la ce zice piaţa, când un jucător pleacă de la noi. Ştiu cum e Mazilu, e un jucător dotat cu tehnică în regim de viteză, care a arătat foarte bine, bun şi la viteză, şi la rezistenţă, care atacă spaţiile. 

Eu nu sunt acolo (n.r. la Vitesse Arnhem) şi nici nu vreau să povestesc ce e înăuntru, să spun ce e. E un jucător foarte bun, dar trebuie să crească, să se maturizeze, e prima experienţă a lui în străinătate şi va învăţa”, a declarat Hagi, pentru Orange Sport.

În clasamentul din Olanda, Vitesse este penultima echipă, cu doar 17 puncte acumulate în 26 de etape. 

Cotat la 2,5 milioane de euro, Adrian Mazilu a adunat 46 de meciuri la Farul, cu nouă goluri şi patru pase decisive. Are doar 18 ani şi tot viitorul în faţă. Rămâne de văzut cât de departe va ajunge jucătorul produs la Academia ”Gică Hagi”.

Afla mai multe despre: faruladrian mazilupremier leaguegica hagivitesse 

viewscnt
Articole similare