Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Recurs la TAS, după achitarea nigerienei Amusan pentru încălcarea codului antidoping

Recurs la TAS, după achitarea nigerienei Amusan pentru încălcarea codului antidoping

Atletism

Comentarii

Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU) a anunţat că a făcut apel la TAS, în cazul atletei nigeriene Ayumide ''Tobi'' Amusan, deţinătoarea recordului mondial la 100 m garduri, achitată de neglijarea obligaţiei de a transmite date exacte privind localizarea pentru testele inopinate.

Amusan, 26 ani, a fost suspendată provizoriu în iulie, ca urmare a unei recomandări a AIU, dar sancţiunea a fost ridicată de un tribunal disciplinar (o instanţă independentă de AIU) pe 17 august, tocmai la timp pentru ca atleta africană să participe la Mondialele de la Budapesta, unde s-a clasat pe locul şase la 100 m garduri.

În 2022, nigerianca a cucerit titlul mondial cu un nou record mondial (12sec12/100) la Eugene (Oregon/SUA), unde duminica trecută s-a impus şi în finalele circuitului Diamond League 2023.

AIU a postat pe platforma X că vinerea trecută a depus un recurs la TAS contra deciziei tribunalului disciplinar.

Atletei nigeriene i se reproşează încălcarea de trei ori într-un an a obligaţiilor sale de a comunica locaţia în care se află pentru controale antidoping, ceea ce îi poate atrage o suspendare pe doi ani.

În august, preşedintele AIU, David Howman, se temea că rezoluţia tribunalului disciplinar din cazul Amusan ar putea crea un precedent: ''Suntem neliniştiţi de impactul pe care l-ar putea avea această decizie''.

Afla mai multe despre: tasatletism 

viewscnt
Articole similare