Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

10 jucători sub 19 ani pe care trebuie să-i urmăreşti la Campionatul European de Tineret 2018

10 jucători sub 19 ani pe care trebuie să-i urmăreşti la Campionatul European de Tineret 2018
Comentarii

Campionatul European de Tineret 2018 se joacă în Finlanda în perioada 16-29 iulie. Opt echipe repartizate în două grupe se vor lupta pentru trofeul European, cu Italia, Portugalia şi Franţa în postura de mari favorite. Ca de obicei, o astfel de competiţie propune câteva nume interesante la nivel juvenil, fotbalişti care în următorii ani ar putea deveni noile staruri ale fotbalului european.

Dincolo de trofeul european, principalul obiectiv al fiecăreia dintre cele opt echipe participante, competiţia din Finlanda stabileşte şi viitoarele cinci reprezentante ale Europei la turneul final al Campionatului Mondial Sub 20 de ani care va avea loc în Polonia. Din păcate, competiţia este privată de prezenţa câtorva nume importante şi deja cunoscute la nivel înalt, precum Gedson Fernandes, Diogo Dalot, Mason Mount, Jadon Sancho, Phil Foden sau Gianluigi Donnarumma.

Turneul final din Finlanda oferă însă alte nume interesante pe care ar trebui să ţinem ochii. Vă prezentăm 10 dintre ei, mai jos.

Saku Ylätupa (Finlanda)

Are doar 18 ani, însă este principalul argument al reprezentativei Finlandeze la acest turneu final. Din 2017 Ylätupa joacă la Ajax ,după ce la numai 15 ani debuta în prima ligă finlandeză. În sezonul 2015-2016, Saku a bifat 30 de meciuri pentru formaţia Klubi 04 şi a marcat 16 goluri. A fost ulterior transferat de cea mai puternică formaţie din Finlanda, HJK Helsinki şi la scurt timp a fost cumpărat de Ajax.

Erling Braut Haland (Norvegia)

Atacantul născut în Anglia joacă la Molde, unde a marcat deja de 10 ori. Deşi are numai 17 ani, Haland este monitorizat de echipe importante din Anglia şi a marcat de 9 ori în numai 7 partide la echipa naţională sub 19 ani a Norvegiei. Presa din ţara sa scrie ca Marcelo Bielsa îl doreşte pe Erling la Leeds United.

Diogo Costa (Portugalia)

Portarul titular al generaţiei sub 17 ani, campioană europeană în Azerbaidjan, Costa a făcut pasul spre echipa naţională sub 19, unde a disputat deja 19 meciuri. Portarul lui Porto este în absenţa lui Diego Dalot, unul dintre cei doi importanţi fotbalişti ai naţionalei pregătite de Helio Sousa.

José Gomes (Portugalia)

Este vorba despre cel mai important fotbalist portughez la această categorie de vârstă şi golgeterul Portugaliei în 2016, la turneul final câştigat în Azerbaidjan. José Gomes este născut in Guineea Bisau, dar are cetăţenie portugheză. Joacă la Benfica, unde a debutat deja la prima echipă şi reprezintă principalul argument ofensiv al selecţionatei lui Sousa.

Boubacar Kamara (Franţa)

Franţa este campioană Mondială, dar are pregatită o generaţie de excepţie, atât la Under 19, cât şi la Under 17. Unul dintre jucătorii cei mai interesanţi este Boubacar Kamara, fundaşul lui Olympique Marseille. Rapid, elegant şi cu un excelent plasament, Kamara este unul dintre jucătorii care merită urmăriţi la acest turneu final.

Mickaël Cuisance (Franţa)

Tot din echipa naţională a Franţei, merită să ţinem aproape şi de Mickaël Cuisance, un mijlocaş în vârstă de 18 ani, născut la Strasbourg, dar care din 2017 a ajuns în Bundesliga. În ciuda vârstei sale joacă la prima echipa a Borussiei Mönchengladbach, pentru care în sezonul trecut a adunat 20 de meciuri.

Abdulkadir Ömur (Turcia)

Mijlocaşul central de la Trabzonspor are 19 ani împliniţi în iunie, dar încă de acum 2 ani joacă la prima echipă a lui Trabzon. La 1.68 centimetri, impresionează prin controlul impecabil asupra mingii şi jocul excelent de pase pe care îl dezvoltă. Presa din Turcia a scris ca Ajax şi Barcelona îl urmăresc pe Abdulkadir Ömur încă de anul trecut.

Filippo Melegoni (Italia)

Filippo are 19 ani şi joacă la Atalanta, club unde s-a format ca fotbalist. Mijlocaşul măsoară 1.86 de centimetri şi a debutat deja la prima echipă a clubului. Căpitan la Under 15, Under 16 şi Under 17, Filippo Melegoni joacă acum pentru reprezentativa sub 19 ani şi este unul dintre cei mai importanţi oameni ai lui Paolo Nicolato, fiind considerat de selecţioner liderul azzurilor.

Valeriy Bondar (Ucraina)

Fără Kashchuk şi Lunin, naţionala Ucrainiană se va baza cu siguranţă pe Valeriy Bondar, un fundaş polivalent care evoluează în prezent la Sahtior Donetk. Bondar este genul de fundaş care impresionează atât prin plasament, cât şi prin inteligenţa cu care tratează duelurile unu contra unu.

Trevoh Chalobah (Anglia)

Încă un fundaş central pe lista noastră, de această dată din naţionala Angliei. Trevoh Chalobah este un alt jucător foarte polivalent, care s-a remarcat la Ipswich şi a fost recent adus înapoi de Chelsea, club de care aparţine. Va fi fără îndoială unul dintre jucătorii foarte importanţi ai reprezentativei Angliei. 

Afla mai multe despre: campionatul european de tineretdonnarummadiogo dalot 

viewscnt
Articole similare