Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

18 milioane de euro pentru Gigi Becali. Ţeapa halucinantă pe care şi-a luat-o patronul FCSB-ului cu ultimele decizii

18 milioane de euro pentru Gigi Becali. Ţeapa halucinantă pe care şi-a luat-o patronul FCSB-ului cu ultimele decizii

FCSB

Comentarii

FCSB a ratat din nou calificarea în grupele cupelor europene, astfel că sezonul 2017/2018 a fost ultimul în care roş-albaştrii au evoluat în această fază a unei competiţii continentale.

În sezonul 2017/2018, cu Nicolae Dică pe banca tehnică, FCSB a fost eliminată în play-off-ul Ligii Campionilor de Sporting Lisabona, cu scorul de 5-1 la general, astfel că vicecampioana României a ajuns în grupele Europa League. După un start perfect, cu trei victorii în primele trei etape, FCSB a mai scos un singur punct în ultimele trei meciuri şi a încheiat grupa pe locul al doilea în clasament, apoi a întâlnit-o pe Lazio în şaisprezecimile competiţiei. Italienii s-au impus cu 5-2 la general, iar roş-albaştrii au părăsit competiţia.

De atunci, FCSB a mai evoluat doar în preliminariile cupelor europene. Fără titlu câştigat în Liga I din 2015, echipa patronată de Gigi Becali n-a mai avut şansa de a mai juca în Liga Campionilor, însă şi nivelul din Europa League şi din Conference League s-a dovedit a fi prea ridicat pentru jucătorii de la FCSB. În 2018, Rapid Viena le-a oprit drumul spre grupe, apoi au urmat Vitoria Guimaraes şi Slovan Liberec. În cele din urmă, în noua competiţie înfiinţată de UEFA, Conference League, vicecampioana României a fost eliminată, chiar în această vară, de echipa din Kazahstan, Şahtior Karagandy.

18 milioane de euro pentru Gigi Becali. Ţeapa halucinantă pe care şi-a luat-o patronul FCSB-ului cu ultimele decizii

Fără meci jucat în grupele cupelor europene din 2017, FCSB i-a produs o gaură uriaşă în buget lui Gigi Becali. Conform fanatik.ro, latifundiarul din Pipera ar fi încasat 18.771.570 de euro dacă echipa sa ar fi intrat în grupele Europa League şi Conference League. În 2018, când a fost eliminată de Rapid Viena din play-off, dacă trecea de austrieci, FCSB se alegea cu 5 milioane de euro din partea celor de la UEFA.

La fel s-ar fi întâmplat şi în sezoanele următoare, singura diferenţă ar fi fost în actuala stagiune, când roş-albaştrii ar fi încasat puţin peste 3 milioane de euro dacă ar fi intrat în grupele Conference League.

Dacă n-a încasat sumele uriaşe puse la bătaie de UEFA pentru accederea în grupele cupelor europene, Gigi Becali s-a ales cu câteva premii de consolare pentru rezultatele echipei sale din preliminarii.

  • 840.000 euro – sezonul 2018-2019
  • 1.080.000 euro – sezonul 2019-2020
  • 780.000 euro – sezonul 2020-2021
  • 450.000 euro – sezonul 2021-2022

Afla mai multe despre: fcsbsteauabecali 

viewscnt
Articole similare