Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A plecat de la Steaua să câştige titlul cu Dinamo! "Eu a trebuit doar să le reamintesc că sunt valoroşi"

A plecat de la Steaua să câştige titlul cu Dinamo! "Eu a trebuit doar să le reamintesc că sunt valoroşi"

Sporturi

Comentarii

Antrenorul sloven Bogdan Kotnik este singurul tehnician din ultimele decenii care a antrenat amândouă rivalele în acelaşi campionat.

O mutare mai puţin obişnuită în voleiul şi în sportul românesc! Slovenul Bogdan Kotnik a antrenat-o pe Steaua până acum două luni, iar acum atacă titlul de campion cu Dinamo! El e printre foarte puţinii tehnicieni din istoria sportului românesc care au antrenat marile rivale în aceeaşi ediţie de campionat.

La 7 februarie, Steaua a anunţat despărţirea de antrenorul sloven. După doar o lună, acesta revenea în campionatul României, de data aceasta pe banca rivalilor de moarte, Dinamo!

„Am stabilit cu Steaua că nu vom mai continua colaborarea, iar după câteva zile am primit oferta de la Dinamo. Cum eram plin de energie, am decis să ajut Dinamo să-şi atingă obiectivele”, a spus Bogdan Kotnik, antrenor la Dinamo, pentru Sportsnet.ro

Jucătorii dinamovişti recunosc au fost puţin miraţi de această mutare.

„A fost o surpriză pentru mine. Sincer, nu mă aşteptam, ştiam că Steaua a schimbat antrenorul şi era liber. A fost o schimbare de bun augur şi se pare că echipa merge bine în momentul de faţă” – Ciprian Matei, jucător Dinamo.

A plecat de la Steaua după o victorie cu Dinamo!

În mod paradoxal, despărţirea dintre Steaua şi antrenorul sloven s-a produs după o victorie obţinută în faţa dinamoviştilor!

„Jucătorii m-au primit foarte bine. Din primul moment m-am simţit aici ca acasă. Am simţit susţinerea jucătorilor, ei au reacţionat foarte bine, le sunt recunoscător pentru cum au reacţionat. Şi au făcut ca primul nostru meci, contra Braşovului, să se încheie cu o mare victorie, aşa că jucătorii nu au făcut decât să arate ce era în interiorul lor. Băieţii au un moral puternic. Eu a trebuit doar să le reamintesc de ce joacă volei şi că sunt valoroşi” – Bogdan Kotnik, antrenor Dinamo.

„A adus un plus de prospeţime din partea noastră şi băieţii vor să dovedească şi să dea tot ce e mai bun. A fost o situaţie interesantă să vină după ce ne-a învins” – Rareş Bălean, jucător Dinamo.

La Dinamo, Bogdan Kotnik s-a reîntâlnit cu doi dintre jucătorii cu care în campionatul trecut cucerea medaliile de argint împreună cu Steaua: Matei şi Lakcevic.

„Am încredere în cei doi. Au fost anul trecut cu mine, ştiu exact ce au nevoie la antrenament pentru a da maximum la meci, aşa că sigur e un mare plus că eu îi ştiu şi ei mă cunosc. Dar eu nu vreau decât să ajut echipa să devină mai bună”.

A semnat pe două luni cu Dinamo

Acum, tehnicianul se află în plină luptă pentru titlul naţional. Dinamo va juca sâmbătă contra campioanei, Arcada, în primul meci al semifinalei play-off-ului. Iar Bogdan Kotnik crede în şansele de victorie ale jucătorilor săi.

„Dacă nu credeam în titlu, nu eram aici. Cei de la Arcada sunt campionii şi noi vrem să le <<furăm>> titlul” – Bogdan Kotnik, antrenor Dinamo.

Săptămânile petrecute acasă au făcut ca dorul de familie să fie şi mai mare pentru sloven.

„Despărţirea de familie a fost grea. Dar am vrut să semnez doar pentru două luni, aşa că la începutul lunii mai mă voi întoarce acasă, să fiu cu familia, pentru că îmi lipsesc cu adevărat soţia şi fiul meu” – Bogdan Kotnik, antrenor Dinamo.

Pentru a-şi mai linişti dorul de casă, tehnicianul recunoaşte că vorbeşte de mai multe ori pe zi cu fiul său în vârstă de trei ani.

„Vorbesc cu el de două-trei ori pe zi. Are doar trei ani şi chiar îmi lipseşte. Aşa că voi fi cu ei cât de curând se poate” – Bogdan Kotnik, antrenor Dinamo.

Afla mai multe despre: bogdan kotnikbogdan kotnik dinamobogdan kotnik steaua 

viewscnt
Articole similare