Experiențe împreună.
You are here:

Adevăratul motiv pentru care Ştefan Radu nu mai vrea să audă de echipa naţională: "În momentul ăla a renunţat. Eu eram acolo"

Adevăratul motiv pentru care Ştefan Radu nu mai vrea să audă de echipa naţională: "În momentul ăla a renunţat. Eu eram acolo"

Fostul internaţional Marius Niculae a dezvăluit, joi, motivul pentru care Ştefan Radu s-a retras de la echipa naţională.

Povestea retragerii lui Ştefan Radu de la naţională rămâne în continuare învăluită în mister. Deşi la Lazio a adunat peste 300 de meciuri, fundaşul stânga a îmbrăcat tricoul primei reprezentative de doar 14 ori. Ultima oară, el a evoluat în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, în remiza cu Ungaria, scor 2-2, însă Marius Niculae spune că Ştefan Radu nu a putut să treacă peste un episod petrecut în 2008. 

Ştefan Radu a început titular campania de calificare la Cupa Mondială din Africa de Sud 2010. A jucat însă doar 45 de minute în meciul de tristă amintire România - Lituania 0-3, disputat pe 6 septembrie 2008. Nemulţumit de prestaţia lui, Victor Piţurcă l-a scos la pauză pe fundaşul lazial şi nu l-a mai convocat o perioadă. Selecţionerul de la acea vrem a declarat că a fost dezamăgit de evoluţia lui Radu, precum şi de atitudinea lui la antrenamente şi faţă de unii membri din staff-ul naţionalei.

"Poate s-a simţit... Ţin minte că ultimul meci la echipa naţională l-a avut cu Lituania, eram şi eu acolo. A fost foarte criticat după acel meci, când am pierdut 3-0 la Cluj, şi în momentul ăla cred că a renunţat să... Sunt anumiţi oameni care nu trec peste asta", a spus Marius Niculae, la Telekom Sport.

După acel episod, Ştefan Radu a mai revenit în două rânduri la echipa naţională, însă s-a retras definitiv după meciul cu Ungaria, din 2013. Un an mai târziu, după ce a fost ales preşedintele FRF, Răzvan Burleanu a încercat să-l readucă pe Ştefan Radu la echipa naţională, cum de altfel a făcut-o şi Cosmin Contra în 2017, atunci când a fost numit selecţioner, însă fără rezultate.

6 - milioane de euro este cota lui Ştefan Radu, conform Transfermarkt.de

14 - selecţii are fundaşul stânga la echipa naţională

324 - de meciuri a jucat Radu pentru Lazio

viewscnt
Articole similare

internet tv

5 euro/
luna

Vreau oferta