Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adi Mutu fură meserie de la antrenorii de la EURO 2020! Naţionala prezentă la Bucureşti, superioară României: "Aveţi o echipă mai bună decât a noastră"

Adi Mutu fură meserie de la antrenorii de la EURO 2020! Naţionala prezentă la Bucureşti, superioară României: "Aveţi o echipă mai bună decât a noastră"

EURO 2020

Comentarii

Noul tehnician al lui FC U Craiova, Adrian Mutu, e cu ochii pe antrenorii de la EURO 2020, de la care îşi ia notiţe. "Briliantul" a vorbit şi despre ce ar trebui să se schimbe în Liga 1, pentru ca naţionala să evolueze.

Adi Mutu a observat schimbări la EURO 2020

"Din punct de vedere tehnic, EURO e la un nivel foarte bun. Nu era aşa înainte, iar acum văd antrenori care încearcă noi sisteme, iar dinamica sistemelor este un pic diferită decât era înainte, dar cred că e mai bine pentru noi, fiindcă avem o şansă să învăţăm. Studiem ceea ce joacă şi ceea ce obişnuiau să folosească înainte. Fiindcă nu e important doar sistemul, este şi dinamica, modul în care se mişcă pe teren, cum se avansează. Pentru mine este un studiu bun. Pentru mine este o ocazie să studiez marii antrenori şi să văd ceea ce pot lua de la ei şi ce pot pune şi în practică", a declarat Adrian Mutu. 

Antrenorul a vorbit cu fostul atacant al naţionalei Ucrainei, Artem Milevskyi, fotbalistul anului în ţara natală în 2008 şi 2009, căruia i-a recunoscut că Ucraina este peste naţionala României. Totuşi, Mutu speră ca echipele din Liga 1 să ridice nivelul fotbaliştilor, pentru prima reprezentativă.  

"Îmi amintesc atunci când am jucat împotriva Ucrainei, am marcat. Am câştigat cu 2-0. Şi am marcat două goluri. Dar îmi amintesc şi când am pierdut cu România U21, acum câteva luni în urmă. Pot spune că voi aveţi, la acest moment, o echipă mai bună decât a noastră. Sunteţi la EURO şi Shevcenko face o treabă bună cu echipa. Sper că puteţi realiza ceva important, chiar dacă o să fie dificil.

Cu această infuzie de jucători străini am pierdut un pic din stilul românesc, trebuie să îl recâştigăm deoarece este important pentru echipa noastră naţională. Ceea ce încercăm să facem e să construim campionatul intern, să fie foarte puternic pentru a da jucători pentru echipa naţională. Iar speranţa mea este să se întâmple repede. Mai ales că şi eu voi fi parte din Liga 1 în sezonul viitor, aşa că sper să trimit jucători la echipele naţionale. 

"(n.r. - Cine e cel mai bun jucător în România?) Nu avem unul singur. Avem mai mulţi. Pot să vorbesc despre naţionala U21, pe care am antrenat-o. Sunt jucători interesanţi, precum Man, Olaru, Moruţan, Vlad, Ciobanu. Mulţi jucători tineri care sper să facă diferenţa în următorii ani şi să poată juca pentru naţionala mare. Dar dacă e să numesc un nume mare în naţionala mare, nu pot spune, fiindcă vreau să fiu diplomat şi nu vreau să spun ceva care ar crea polemică", a mai spus Adrian Mutu. 

 

 

Afla mai multe despre: adrian mutueuro 2020romaniaucraina 

viewscnt
Articole similare