Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Antrenorii din Liga 1 fără licenţă au fost avertizaţi, dar nu au vrut să asculte: ”Am atenţionat încă din campionatul trecut”. Ce urmează pentru aceştia | EXCLUSIV

Antrenorii din Liga 1 fără licenţă au fost avertizaţi, dar nu au vrut să asculte: ”Am atenţionat încă din campionatul trecut”. Ce urmează pentru aceştia | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Lucian Burchel, directorul Şcolii Federale de Antrenori, a dezvăluit că avertizat tehnicienii fără licenţă încă de sezonul trecut, însă aceştia nu au ascultat, iar acum suferă consecinţele.

Un scandal a izbucnit în Liga 1 în jurul antrenorilor fără licenţă care activează pe prima scenă a fotbalului românesc. Andrei Prepeliţă, Ilie Poenaru, Marius Croitoru şi Mihai Iosif sunt cei patru vizaţi, iar fiecare dintre aceştia a fost pedepsit, mai dur sau mai puţin dur, pentru încălcarea regulamentului.

Directorul Şcolii federale de Antrenori a dezvăluit că cel puţin doi dintre aceştia au fost avertizaţi că situaţia merge încolo încă din campionatul trecut. În plus, Lucian Burchel a afirmat că Şcoala de Antrenori vrea doar să îi ajute pe tehnicenii fără licenţă şi că speră să îi vadă în viitor în Liga 1, cu pregătirea potrivită însă.

Antrenorii din Liga 1 fără licenţă au fost avertizaţi, dar nu au vrut să asculte

Cu Marius Croitoru am vorbit despre situaţia lui încă din campionatul trecut şi l-am atenţionat. El trebuie să recunoasc, pentru că am vorbit la telefon. Am discutat despre situaţia asta şi am încercat să îl fac să înţeleagă că e bine să respecte regulile şi s-a întâmplat în felul în care s-a întâmplat.

Cu Ilie nu am vorbit absolut deloc, iar cu Prepeliţă, câtă vreme a fost cursant la noi, am atins subiectele astea, doar că a trebuit în final ca totul să se repare sau să încerce a fi reperat printr-o decize a Comitetului Executiv, în care am fost desemnat să fac aceste demersuri, în calitatea pe care o am.

Sperăm uşor, uşor lucrurile să ajungă la normalitate. Orice lucru care contravine unui regulament, mai ales când e vorba de un antrenor care la rândul lui este formator, este omul care este, omul regulilor. Asta e de neînţeles. Ca antrenor, eşti omul regulilor, îşi place disciplina, îşi place rânduiala. Îţi place ca rolurile să se respecte în echipă.

Pai hai să vedem când este vorba despre tine, dacă nu te ajutăm... E un ajutor, nu e o pedeapsă, e doar un reglaj. Pe Mihai Iosif, văzându-l atât de bucuros şi de fericit după meciuri, deşi e în situaţia în care e, sau supărat, chiar şi când deviază şi duce lucrurile către emoţii şi sentimente şi nu către regulamente, nu ai cum să te superi.

Ce îmi pare rău e că nu m-a contact să îmi spună 'Ce e de făcut? Hai să vorbim'. Niciodată, nici el, nici Daniel Niculae. Nu trebuia să ajungem la aşa ceva. Toţi sunt speciali şi mi-aş dori să îi vedem peste opt ani în Liga 1, cu alt produs finit, care vine dintr-un program foarte bun de formare”, a declarat Burchel, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: liga 1şcoala federală de antrenorilucian burchelantrenori fără licenţă 

viewscnt
Articole similare