Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Au ajutat-o Simona şi Cahill pe Serena Williams să devină a doua favorită la Madrid? Reacţia lui Halep

Au ajutat-o Simona şi Cahill pe Serena Williams să devină a doua favorită la Madrid? Reacţia lui Halep

Tenis

Comentarii

WTA a decis ca Serena Williams să aibă parte de clasament protejat la turneul de la Madrid şi va fi astfel cap de serie numărul 2. Decizia vine după o declaraţie tranşantă dată de antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill. Halep spune că nu are detalii despre acest caz.

La mijlocul lui martie, Darren Cahill a făcut o declaraţie care a avut impact la vârful WTA. Antrenorul Simonei Halep a spus atunci că Serena Williams ar fi trebuit să beneficieze de clasament protejat, o regulă ce ar trebui aplicată tuturor tenismenelor îşi întrerup activitatea pentru a deveni mame. Cei de la WTA intenţionau să aplice această regulă din anul următor, dar s-a întâmplat mai repede.

Serena va fi astfel cap de serie numărul 2 la Madrid, deşi se află pe locul 491 în lume. Întrebată dacă acele declaraţii date de Cahill şi susţinute de ea i-au influenţat pe cei de la WTA, Simona spune că nu are detalii despre aşa ceva. ”Nu ştiam despre treaba asta. Nu ştiu. Cred că a contat totul. Cred că a contat totul şi cred că toată lumea a spus acest lucru. Da, e normal”, a spus Halep.

Declaraţia dată de Cahill la mijlocul lunii martie: ”Serena, la fel ca toate jucătoarele care au născut, trebuie protejată de WTA. Trebuie să aibă clasamentul protejat. Femeile nu trebuie să fie pedepsite pentru că nasc şi nu ar trebui să o ia de la zero. La fel este şi cazul Victoriei Azarenka. Să începi o familie este cel mai mare cadou din lume. WTA trebuie să aibă grijă de aceste jucătoare”, a spus atunci Cahill.

Înainte să devină mamă, Serena era lider în clasamentul WTA. După ce a revenit, a fost nevoită să adune din nou puncte pentru clasament, caz în care a fost nevoită să joace cu adversare foarte valoroase încă din primele tururi. Acum, cu clasamentul protejat, Serena va fi favorită în turnee şi sunt şanse mai mici să fie eliminată încă din primele tururi.

Afla mai multe despre: simona halepserena williamsteniswta 

viewscnt
Articole similare