Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Autorităţile au făcut un arest în cazul prăbuşirii avionului lui Chapecoense! Cine a fost găsit vinovat la cinci ani după tragedie

Autorităţile au făcut un arest în cazul prăbuşirii avionului lui Chapecoense! Cine a fost găsit vinovat la cinci ani după tragedie

Fotbal

Comentarii

La cinci ani după accidentul aviatic în care s-au stins 71 de persoane din viaţă, autorităţile braziliene au arestat persoana care a fost găsită vinovată.

La 29 noiembrie 2016, antrenorul formaţiei Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian. Lotul echipei braziliene se îndrepta spre Medellin pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Cupei Americii de Sud (echivalentul sud-american al Ligii Europa).

Doar şase persoane din cele 77 care se aflau în avion au supravieţuit: trei fotbalişti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

Autorităţile au făcut un arest în cazul prăbuşirii avionului lui Chapecoense!

Confrom Ole, la cinci ani după tragedie, autorităţile au arestat persoana responsabilă. O femeie, care avea sarcina de a analiza şi aproba planul de zbor înaintea călătoriei, a fost reţinută pentru rolul ei în accident, după ce avionul s-a prăbuşit pentru că a rămas fără benzină.

Sursa citată menţionează că femeia susţine că a aprobat planul la cererea şi insistenţa superiorilor ei. În plus, compania aeriană ce asigura transportul nu avea destui angajaţi pentru a asigura condiţiile ideale organizării unui zbor, iar angajaţii pe care îi avea, nu erau bine pregătiţi.

În final, motivul pentru care a fost arestată femeia este pentru că fie nu a verificat rezervorul înainte de zbor, fie a ales să ignore că acesta nu era destul de plin pentru a ajunge la destinaţie. Însă, echipajul de la bord a fost avertizat în timpul zborului că avionul nu are destul combustibil şi tot nu a ales să aterizeze în altă parte.

Afla mai multe despre: chapecoense 

viewscnt
Articole similare