Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bernie Ecclestone a fost condamnat la 17 luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală

Bernie Ecclestone a fost condamnat la 17 luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală

Formula 1

Comentarii

Fostul şef al Formulei 1, Bernie Ecclestone, a fost condamnat joi, la Londra, la 17 luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală, pentru că nu a declarat mai multe sute de milioane de euro în active deţinute în Singapore.

Ecclestone, în vârstă de 92 de ani, a pledat iniţial nevinovat în august 2022, dar în cele din urmă a recunoscut acuzaţiile care i se aduc, joi, în cadrul unei audieri la Southwark Crown Court din Londra, cu o lună înainte de începerea procesului său, care se aşteaptă să dureze până la şase săptămâni.

Bernie Ecclestone: "Pledez vinovat"

De asemenea, el a acceptat să plătească peste 652 de milioane de lire sterline (aproape 755 de milioane de euro) pentru a rezolva litigiul cu autorităţile fiscale britanice. "Pledez vinovat", a declarat miliardarul britanic.

Justiţia îl acuză că nu a declarat în 2015 un trust din Singapore cu un cont în care se aflau 650 de milioane de dolari, adică aproximativ 400 de milioane de lire sterline la acea vreme (473 de milioane de euro).

Potrivit procurorului Richard Wright, Bernie Ecclestone ar fi dat un răspuns "fals sau înşelător" atunci când a declarat că nu are niciun trust nedeclarat, nici în Marea Britanie, nici în străinătate. "El recunoaşte acum că trebuie să plătească impozite", a adăugat el.

Avocata lui Bernie Ecclestone, Christine Montgomery, a declarat joi în faţa instanţei că clientul său "regretă amarnic evenimentele care au dus la acest proces penal".

Aceasta nu este prima dată când Bernie Ecclestone intră în conflict cu legea. În 2014, procesul său de corupţie din Germania a fost suspendat prin plata a 100 de milioane de dolari.

Bernie Ecclestone a fost urmărit penal pentru că a plătit 44 de milioane de dolari (31,8 milioane de euro), în 2006 şi 2007, bancherului german Gerhard Gribkowsky, care lucra pentru banca bavareză de stat Bayern LB, pentru a încheia vânzarea drepturilor F1 către fondul de investiţii CVC Capital Partners.

 
 

Afla mai multe despre: formula 1bernie ecclestone 

viewscnt
Articole similare