Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Blat la meciul naţionalei României? Selecţionerul: "Jucătorii au discutat". "Fotbaliştii au primit bani?". Răspuns misterios al antrenorului

Blat la meciul naţionalei României? Selecţionerul: "Jucătorii au discutat". "Fotbaliştii au primit bani?". Răspuns misterios al antrenoruluigalerie foto

Echipa națională

Comentarii

Apar noi reacţii în privinţa meciului de la EURO 1996, dintre România şi Spania, în urma căruia bulgarii ne-au acuzat de blat. Acum, fostul selecţioner al Bulgariei, prezent la acel Campionat European, admite că "au existat discuţii între jucători".

  • România a terminat grupa de la EURO 1996 fără punct, cu înfrângeri pe linie. Ultimul meci, cel cu Spania, care a fost fără miză pentru noi, a însemnat enorm pentru Bulgaria. Dacă tricolorii făceau cel puţin un egal cu ibericii, atunci bulgarii s-ar fi calificat mai departe. 
  • România a pierdut cu 2-1 în faţa Spaniei, iar Bulgaria a plecat acasă alături de tricolori, iar de-a lungul timpului tricolorii au fost acuzaţi de blat. 

Fostul selecţioner al Bulgariei, răspuns misterios despre meciul România - Spania

Dimitar Penev a oferit un interviu presei de la sud de Dunăre, în care a vorbit, printre altele, şi despre meciul controversat. În trecut, fostul internaţional bulgar, Ivo Georgiev, a afirmat că România "a trânit" meciul cu ibericii. 

Acum, publicaţia Sportal.bg afirmă că "Românii au cerut bonusuri pentru ca noi să ne calificăm la EURO 1996". Jurnaliştii bulgari l-au întrebat pe fostul selecţioner Dimitar Penev despre ce s-a întâmplat în urmă cu aproape două decenii. "E adevărat că românii au cerut bonusuri pentru a juca împotriva Spaniei în ultima etapă a grupelor?". 

"Au existat discuţii între jucători, nu ascundem acest lucru. Preşedintele Ivan Slavkov (n.r. - un conducător controversat din sportul bulgar), a plecat după primul meci de la EURO. Ivan Vutsov (n.r. - un fost selecţioner) nu era o persoană care să se ocupe de astfel de înţelegeri. Noi şi românii ne cunoşteam, dar, indiferent de ce au discutat, fără un conducător ar fi fost imposibil (n.r. - ca bonusurile să fie date). Cineva trebuia să le dea. Apoi, am aflat alte lucruri", a spus antrenorul pentru Marica.bg. 

Echipele de start din România - Spania, de la EURO 1996

  • România: Prunea, Petrescu, Doboş, Popescu, Prodan, Selymes - Stângă, Gâlcă - Hagi - Ilie, Răducioiu
  • Spania: Zubizarreta - Lopez, Alkorta, Abelardo, Sergi - Nadal, Hierro - Manjarin, Kiko, Pizzi, Amavisca

La începutul acestui an, Florin Răducioiu s-a abţinut să nu dea mai multe detalii din meciul României împotriva Spaniei şi a generat furia lui Gică Popescu. 

 

 

Afla mai multe despre: romaniaromania spania euro 1996blat echipa nationala 

viewscnt
Articole similare