Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bogdan Burcea poate fi noul antrenor al echipei feminine de handbal a României. A fost ales de către Comisia Tehnică a FRH

Bogdan Burcea poate fi noul antrenor al echipei feminine de handbal a României. A fost ales de către Comisia Tehnică a FRH

Handbal

Comentarii

Marţi, la sediul Federaţiei Române de Handbal a avut loc şedinţa Comisiei Tehnice prin care s-a ales omul potrivit pentru preluarea postului de selecţioner al României. Dintr-o listă lărgită de 10 nume, doar trei au rămas în picioare până la ultima strigare: Bogdan Burcea, Ovidiu Mihăilă şi Horaţiu Paşca.

Horaţiu Paşca s-a retras din cursă exact înaintea votului final, aşa că lupta finală s-a dat între Bogdan Burcea şi Ovidiu Mihăilă. Câştigător prin unanimitate a fost ales antrenorul celor de SCM Craiova, Bogdan Burcea (47 de ani) - cu şapte voturi, care l-a învins pe Ovidiu Mihăilă (47 de ani), votat doar de două persoane.

Bogdan Burcea negociază, Ovidiu Mihăilă refuză să fie secund

Imediat după şedinţă, Bogdan Burcea a rămas la FRH pentru a negocia cu preşedintele Alexandru Dedu. Iniţial, Burcea ar fi fost dezavantajat de faptul că nu are licenţă Master Coach, însă se pare că s-a putut găsi o soluţie de compromis: un secund cu o astfel de licenţă. Ovidiu Mihăilă, antrenorul formaţiei feminine Gloria Buzău, ar putea fi cea mai îndemână soluţie, însă acesta nu-şi doreşte un post de antrenor secund, ci unul de principal. Aşa că Alexandru Dedu trebuie să găsească rapid o soluţie viabilă, care să-i fie pe plac şi lui Bogdan Burcea, cel care încă ezită să zică "DA".

Le este teamă de Turneul Preolimpic

România e calificată la Turneul preolimplic din perioada 20-22 martie, care va avea loc în Podogorica (Muntenegru), acolo unde reprezentativa noastră le va întâlni pe Norvegia, Muntenegru, plus Coreea de Nord. Situaţia nu este una tocmai roz. Norvegia şi Muntenegru sunt două formaţii în faţa cărora România pleacă din postura de "outsider", iar tehnicienii nu-şi doresc asumarea unei eventuale ratări a calificării la Jocurile Olimpice.

Bogdan Burcea a fost secundul lui Gheorghe Tadici la echipa naţională, în perioada 2012-2015, în timp ce Ovidiu Mihăilă a fost selecţionerul echipei naţionale masculine a României, în 2015.

Reunirea are loc duminică, 19 ianuarie

Duminică, 19 ianuarie, are loc prima reunire a naţionalei feminine de handbal a României după aventura de la Campionatul Mondial din Japonia, din luna decembrie a anului trecut. A fost întocmit un lot lărgit de 40 de jucătoare, din care se vor alege joi, 16 ianuarie cel mai probabil, 23 dintre ele.

Afla mai multe despre: scm craiovabogdan burcea 

viewscnt
Articole similare