Experiențe împreună.
You are here:

Bombă în Liga 1! Dinamo, în discuţii cu un fost internaţional spaniol, care s-a aflat pe lista celor de la Real Madrid

Bombă în Liga 1! Dinamo, în discuţii cu un fost internaţional spaniol, care s-a aflat pe lista celor de la Real Madridgalerie foto

Fotbal

Comentarii

Antrenorul celor de la Dinamo, Cosmin Contra, are bagajele făcute. În opinia antrenorului român, este o chestiune de zile până când va fi întreruptă colaborarea dintre cele două părţi. Chiar dacă nu mai prezintă garanţii de niciun fel, conducătorii spanioli au stabilit conexiuni cu mai mulţi antrenori din Spania, unul dintre ei, fost internaţional iberic, dorit la un moment dat pe banca celor de la Real Madrid.

Unul dintre antrenorii abordaţi de patronii spanioli este conaţionalul Paco Jemez (50 de ani), un antrenor controversat, recunoscut şi cu bune, dar şi cu "rele" în fotbalul spaniol, cu echipe precum RSD Alcala, Cordoba, FC Cartagena, Las Palmas, Granada sau Cruz Azul în C.V..

Bombă în Liga 1! Dinamo, în discuţii cu un fost internaţional spaniol, care s-a aflat pe lista celor de la Real Madrid

Ultimul club pe care l-a antrenat a fost Rayo Vallecano, din martie 2019, până în august 2020. De asemenea, a mai fost antrenor la Rayo şi în perioada 2012-2016, atunci când l-a avut sub coordonare pe fostul internaţional român, Răzvan Raţ.

În 2015, imediat după ce italianul Carlo Ancelotii a fost îndrepărtat de la echipă, Francisco Jemez Martin a fost foarte aproape să ajungă pe banca tehnică a "galacticilor". Era foarte apreciat pentru filozofia sa de joc, una care se apropia de tiki-taka. Cu toate aceastea, obsesia lui de a obţine şi crea posesie l-a privat şi de rezultate. A reuşit performanţa de a retrograda cu patru formaţii: 

  • 2016 - Rayo Vallecano
  • 2017- Granda
  • 2018 - Las Palmas
  • 2019 - Rayo Vallecano

În 2013, într-un meci de campionat cu Barcelona, a reuşit imposibilul. A avut o posesie mai mare decât, pe atunci, formaţia lui Gerardo Martino. Timp de cinci ani şi 315 meciuri oficiale, nimeni nu a reusit sa facă o posesie mai bună decât Barcelona. Nici măcar super-forţele Europei. A reuşit-o Paco Jemez cu Rayo Vallecano, 51%-49%, într-un meci în care a pierdut cu 0-4.

Fost fundaş central, Paco Jemez este fost internaţional spaniol şi a adunat 21 de prezenţe, din postura de jucător al celor de la Real Zaragoza, fiind în lotul ibericilor la Campionatul European din 2000, atunci când spaniolii au fost eliminaţi în sferturile de finală.

Cosmin Contra pleacă de la Dinamo

Fostul selecţioner al României a decis că nu mai are ce căuta la Dinamo, sub o conducere spaniolă care "l-a dus cu zăhărelul". Acesta şi-a cumpărat bilete de Spania şi va părăsi pe Dinamo cât mai curând, alături de preparatorul fizic, Javi Reyes. Din informaţiile Telekom Sport, meciul cu Viitorul Constanţa din Cupa României a fost ultimul.

"Din punctul meu de vedere, mereu e o cale de înţelegere, chiar dacă voi pleca. Niciodată nu e prea târziu să se înţeleagă două părţi. Dar ce am trăit eu în trei luni nu doresc niciunui antrenor. Am fost naiv şi am crezut în acest om. Îmi doresc să se întâmple ce s-a promis, dar nu vreau să plec de aici după 97 de zile în care nu am primit niciun euro din salariu, nici eu, nici jucătorii. Mereu există cale de înţelegere. Mâine vom avea o pauză. Vom vedea ce se va întâmpla. În principiu programăm antrenamentul pentru luni dimineaţă. Directorul sportiv e aici pe hol şi, dacă are ceva să-mi transmită, îl aştept, nu e niciun fel de problemă", a declarat Contra, la finalul meciului cu Viitorul.

În locul său ar putea veni fostul internaţional spaniol Paco Jemez.

viewscnt
Articole similare
FOTO Cat de mult sufera Raluca Zenga dupa divortul anuntat de Walter: "Am mintea...