Experiențe împreună.
You are here:

BREAKING NEWS | Eriksen, interzis în fotbalul italian!? Anunţ oficial: "Legea italiană e cea mai severă din lume"

BREAKING NEWS | Eriksen, interzis în fotbalul italian!? Anunţ oficial: "Legea italiană e cea mai severă din lume"

Serie A

Comentarii

Preşedintele societăţii de cardiologie din sportul italian, Lucio Mos, a făcut un anunţ crunt pentru Christian Eriksen. Danezul în vârstă de 29 de ani al lui Inter Milano a suferit un stop cardiac la EURO 2020 şi aventura sa ca fotbalist în Italia s-ar putea termina.

Înaintea pauzei meciului de la EURO 2020 dintre Danemarca şi Finlanda, scor 0-1, Christian Eriksen s-a prăbuşit pe gazon. El a suferit un stop cardiac, iar intervenţia coechipierului Simon Kjaer a făcut diferenţa între viaţă şi moarte. La o zi distanţă de la momentul îngrozitor, mijlocaşul le-a vorbit colegilor şi selecţionerului, le-a zâmbit şi i-a anunţat că se simte bine.

Christian Eriksen, interzis în fotbalul italian? „O să-i fie dificil să revină pe stadioanele din Serie A”

Problemele lui Christian Eriksen nu s-au terminat pe gazonul terenului din Copenhaga. Presa din Italia anunţă că problema medicală cu care se confruntă nordicul nu i-ar mai putea permite, legal, să mai activeze ca fotbalist pe stadioanele din Italia.

Informaţia a fost comentată şi de preşedintele societăţii de cardiologie din sportul italian: “Cum e posibil ca un fotbalist supus numeroaselor testări medicale să fie lovit de un atac de cord? Sunt aspecte care pot scăpa chiar şi celor mai precise verificări medicale, chiar dacă acestea sunt făcute des. Un astfel de eveniment poate apărea între testări”, a declarat cardiologul Lucio Mos pentru Radio Punto Nuovo, citat de Tuttosport.

“Legea italiană în acest domeniu e cea mai severă din lume, de aceea decesele în timpul activităţii sportive sunt mai puţine aici decât în alte ţări. Cazul lui Eriksen? A fost defibrilat, deci trebuie să înţelegem ce a cauzat stopul cardiac. Cu legislaţia actuală, o să-i fie dificil să revină pe stadioanele din Serie A. Protocolul e rigid, dar nu vom cere schimbarea lui. Celelalte ţări europene ar trebui să le schimbe pe ale lor”, a adăugat Lucio Mos.

Florin Lovin, triplul campion al Ligii 1 şi fost fotbalist cu aproape 400 de meciuri în carieră, a demontat scenariul unui posibil dopaj în cazul lui Eriksen, întrucât cunoaşte metodele din Europa.

Eriksen joacă din 2020 la Inter Milano, club italian care l-a cumpărat cu 27 de milioane de euro. Danezul mai are contract cu campioana din Serie A până în vara anului 2024.

În ultimul sezon din Serie A, mijlocaşul a jucat în 34 de meciuri pentru Inter şi a marcat de patru ori.

 

 

 

 

viewscnt
Articole similare
CTP, despre Ana Maria Popescu: "Tupeu de mahala!"