Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pep Guardiola se poate întoarce la Barcelona! Spaniolii anunţă un posibil acord între antrenor şi Joan Laporta

Pep Guardiola se poate întoarce la Barcelona! Spaniolii anunţă un posibil acord între antrenor şi Joan Laportagalerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Efectul domino care produce revenirea lui Josep Guardiola la Barcelona.

Barcelona a remizat la Vitoria, 1-1 cu Deportivo Alaves, iar apele sunt tot mai tulburi la gruparea catalană, ajunsă acum în a doua jumătate a clasamentului.

Săptămâna trecută, Barcelona a rămas fără preşedintele Josep Maria Bartomeu care şi-a prezentat demisia de la conducerea clubului catalant. Recent, au ieşit la suprafaţă informaţii noi care anunţă că Barcelona riscă falimentul dacă nu va găsi soluţia cea mai potrivită pentru a reduce masa salarială cu 30%.

În total, conducerea interimară a catalanilor trebuie să acopere o ”gaură” de 200 de milioane de euro. Situaţie deloc confortabilă pentru noua conducere a clubului.

Alegeri la vedere: Victor Font şi Joan Laporta sunt favoriţi să preia frâiele clubului

Printre toate problemele care se adună în jurul clubului catalan, salvarea la care visează fanii este reprezentată de alegerile care urmează să se producă în perioada imediat următoare. Barcelona va avea un nou preşedinte, iar principalii favoriţi par să fie Victor Font şi Joan Laporta. Cei doi îşi pregătesc deja terenul pentru a lupta cu cărţile pe faţă la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Barcelonei.

Victor Font este omul care şi-a declarat deja public candidatura la preşedinţia clubului. A fost chiar primul care a făcut-o!

A anunţat că va veni la cârma catalanilor alături de Xavi Hernandez ca antrenor, un detaliu care îi atrage un capital important de simpatie. Font este considerat de presă marele favorit, dar lovitura de teatru poate veni de la Joan Laporta, fostul preşedinte care nu a confirmat încă prezenţa sa la alegeri. Omul de afaceri Victor Font este CEO şi membru în Consiliul de Administraţie al grupului Delta Partners. El este licenţiat în ştiinţă şi are un master la ESADE la Barcelona, precum şi un certificat de program în management internaţional de la Universitatea Georgetown, Washington DC. Font este vorbitor de catalană, spaniolă, engleză şi portugheză şi are un nivel bun, conversaţional, în franceză. El nu a ezitat să lanseze un mesaj clar antimadridista: "Eu sunt fericit când Real Madrid este eliminată din Liga Campionilor. Cele trei UCL câştigate la rând au fost o dramă pentru mine" a mai spus Victor Font.

Joan Laporta, fostul preşedinte al clubului, ar urma să fie principalul contracandidat al lui Font. Dacă se va decide să intre în cursă, Laporta devine marele favorit, el având susţinerea unor nume grele în istoria catalanilor (printre care şi Carles Puyol), dar şi a foarte multor suporteri.

Laporta a condus Barcelona până din 2003 până în 2010, apoi i-a lăsat locul lui Sandro Rosell. Apoi, Laporta a fost învins de Josep Maria Bartomeu în 2015, dar e gata să să fie unul dintre candidaţi la viitoarele alegeri, în 2021.

Bartomeu a ajuns preşedintele clubului blaugrana după ce Sandro Rosell, fostul preşedinte, şi-a dat demsiia când a fost acuzat de evaziune fiscală.

Laporta, de mână cu Guardiola la Barcelona! Reacţia antrenorului, clară: ”Perioada mea acolo ca antrenor s-a încheiat!” Spaniolii îl anunţă în noul proiect

Bomba pe care o anunţă presa spaniolă şi care confirmă prezenţa lui Laporta la alegeri ar fi înţelegerea parafată în ultimele ore între el şi Pep Guardiola, actualul antrenor de la Manchester City. Pep ar fi lovitura de graţie prin care Laporta îşi va apropia foarte probabil un nou mandat de preşedinte, scrie Diario Gol, care anunţă că tehnicianul a bătut palma cu Laporta pentru un nou proiect la FC Barcelona. Nu se ştie însă dacă Pep va reveni ca antrenor sau ca un apropiat al lui Laporta în conducere.

Guardiola s-a eschivat elegant la conferinţa de presă premergătoare partidei cu Sheffield United când a fost întrebat de o posiblă revenire la Barcelona: "Sunt incredibil de fericit aici. Sunt încântat să fiu în Manchester şi, sper eu, să fac o treabă cât mai bună pentru a sta cât mai mult. Etapa mea la Barcelona s-a încheiat", a declarat Guardiola.

Contractul antrenorului spaniol expiră în vara acestui an, iar Diario Gol explică: ”Are un acord semnat cu avocatul Joan Laporta, astfel că următorul său pas ar putea fi revenirea la Barcelona” anunţă sursa citat. Aceeaşi sursă confirmă: ”Din informaţiile noastre, în ultimele ore au avut loc discuţii şi acordul s-a încheiat. Dacă Laporta caştigă alegerile, Guardiola va reveni la Barcelona, urmand a dirija noul proiect. O va face dintr-o postura apropiată de Laporta” explică Diario Gol fără a confirma dacă este vorba despre un post de antrenor sau unul de conducere. Fanii catalani cred că de fapt Guardiola şi-ar fi dat acordul pentru a-l susţine pe Joan Laporta, fără ca asta să însemne că va reveni în club.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: pep guardiolafc barcelonajoan laporta 

viewscnt
Articole similare