Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce să urmăreşti live în plină carantină. Racing League Romania, cel mai tare campionat de sim racing din ţară. Când se dispută etapele

Ce să urmăreşti live în plină carantină. Racing League Romania, cel mai tare campionat de sim racing din ţară. Când se dispută etapele

Auto

Comentarii

Cum aproape toate competiţiile sportive au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus, fanii motosportului se pot delecta cu o competiţie virtuală, care se dispută în fiecare duminică, de la 20:30.

Racing League Romania este cel mai mare campionat de sim racing de la noi din ţară, unde peste 100 de piloţi concurează în fiecare duminică, de la 20:30. Competiţia are 10 etape, care s-au scurs deja două. Regulile sunt cât se poate de serioase. Sim racing-ul este o disciplină de sporturi electronice în care concurenţii folosesc volane, pedale, schimbătoare şi accesorii pentru a simula cât mai bine comportamentul maşinilor de curse. 
 
Nu se joacă din tastatură/joystick, iar nivelul este foarte ridicat. Multe din simulatoare au setări complexe ale maşinii, exact ca în realitate (suspensie, arcuri, amortizoare, unghiuri, anvelope, presiuni etc).
 
Sezonul cinci RLR powered by BMW se va desfăşura exclusiv cu modele identice BMW M3 E30 DTM, cu setup fix, pe consacratul simulator Assetto Corsa. Campionatul cuprinde un total de 10 etape, iar pentru a stabili câştigătorii, cele mai bune opt rezultate vor fi luate în considerare. Campionatul se va încheia la gala festivă organizată de BMW, unde pachete valoroase de premii vor fi oferite primilor trei piloţi din campionat, dar şi echipei câştigătoare. Lupta la vârf primeşte astfel o nouă dimensiune, întrucât jocul în echipă va fi decisiv.
 
Fiecare etapă va fi alcătuită din două curse de câte 30 de minute şi o sesiune de calificări de 10 minute. În manşa a doua, grila de start va fi inversată pentru primii 10 clasaţi. Excepţie face etapa cu numărul patru, legendarul Nürburgring Nordschleife urmând să găzduiască o singură cursă de o oră, cu regulament particular. Un număr maxim de 30 de piloţi pot lua startul la fiecare etapă, aceştia urmând să se lupte pentru un loc pe grila de start în precalificările ce vor avea timp în zilele de dinaintea curselor. Departajarea, în cazul în care mai mult de 30 de concurenţi se înscriu pentru o etapă, se va face pe baza celui mai rapid timp din precalificări.
 
Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România şi Telekom Sport România, în fiecare dumincă, de la 20:30.
 
 
 
 
 
 
 

Afla mai multe despre: bmw 

viewscnt
Articole similare