Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce pregăteşte Federaţia! Şefa MTS confirmă: FRF a depus o cerere de naturalizare a unui jucător

Ce pregăteşte Federaţia! Şefa MTS confirmă: FRF a depus o cerere de naturalizare a unui jucător

Echipa națională

Comentarii

Echipa naţională de fotbal a României ar putea beneficia în scurt timp de primul jucător naturalizat din istorie. O spune chiar ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, care a dezvăluit că Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie a "primit o cerere de naturalizare din partea FRF".

Anunţul Ioanei Bran a venit în contextul în care luptătorii ruşi Kapraev Zurab şi Okhlopkov Nikolai au primit cetăţenia română şi astăzi au depus jurământul şi pot reprezenta echipa de lupte a ţării noastre.

Virgiliu Postolachi e deja român. Îl mai urmează cineva?

Şefa MTS a precizat că FRF a făcut o solicitare similară, fără însă să precizeze numele jucătorului în cauză. "Noi primim constant solicitari de la Federaţii, dacă nu am lista în faţă nu aş putea să vă răspund la modul cât se poate de concret , dar din ce îmi aduc aminte, sper să nu greşesc, a existat o solicitare direct depusă catre autoritate, nu către minister . Din partea FRF.



Nu am o listă (n.r. cu nume) în fata şi dacă a fost depusă direct către Autoritatea Naţională de Cetăţenie, n-aş putea să vă răspund (n.r. cine e jucătorul în cauză)
", a declarat Ioana Bran.

Anunţul vine la scurt timp după ce atacantul moldovean de la PSG, Virgiliu Postolachi, a primit cetăţenia română şi poate fi convocat.

În cazul în care nu este vorba de o confuzie, iar cererea în cauză să fie chiar cea făcută în urmă cu ceva timp pentru Postolachi, acesta ar putea fi urmat de un alt jucător.

Camora şi Junior Morais, eligibili. Gnohere, pe lista FRF
Pe o listă scurtă s-ar înscrie fundaşii stânga Mario Camora (CFR Cluj) şi Junior Morais (FSCB), care evoluează pe un post considerat deficitar în acest moment în naţionala României.

În trecut, ambii şi-au arătat disponibilitatea să îmbrace tricoul naţionalei. Atât Camora, cât şi Junior Morais îndeplinesc în acest moment criteriile necesare pentru primirea cetăţeniei române.

Un caz aparte este cel al francezului Harlem Gnohere, de la FCSB, care şi-a exprimat şi el dorinţa de a juca pentru România. În plus, inclusiv reprezentanţi ai FRF au confirmat că există un interes pentru naturalizarea lui Gnohere, chiar dacă au admis că procesul ar putea fi unul dificil.

Gnohere joacă în România de doar 3 ani, spre deosebire de Camora şi Junior Morais care au ajuns în Liga 1 în urmă cu aproape opt ani, în 2011.
 

Afla mai multe despre: romanianationalanaturalizarejucator 

viewscnt
Articole similare