Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CFR Cluj - Astana, în primul tur preliminar Champions League! Totul despre formaţia lui Dorin Rotariu! Deplasare infernală pentru un meci cu echipa antrenată în trecut de Ioan Andone

CFR Cluj - Astana, în primul tur preliminar Champions League! Totul despre formaţia lui Dorin Rotariu! Deplasare infernală pentru un meci cu echipa antrenată în trecut de Ioan Andone
Comentarii

CFR Cluj îşi începe aventura europeană din acest sezon cu o deplasare în Kazahstan, la Astana, acolo unde va întâlni campioana Kazahstanului în primul tur preliminar al Ligii Campionilor.

4241 de kilometri vor trebui să bată campionii României pentru primul meci al sezonului, adică aproximativ opt ore petrecute în zbor.

  • CFR Cluj va juca primul meci în deplasare, pe 9 sau 10 iulie, iar returul din România se va disputa pe 16 sau 17 iulie.

La Astana joacă internaţionalul român Dorin Rotariu, care a ajuns în Kazahstan la începutul acestui an, după ce Club Brugge a acceptat să-l vândă pentru 1,5 milioane de euro.

Astana este un club fondat în urmă cu doar 10 ani, în 2009, dar care domină cu autoritate fotbalul din Kazahstan în ultimele sezoane. Are cinci titluri consecutive, la care se adaugă trei Cupe ale Kazahstanului şi patru supercupe.



La Astana a antrenat românul Ioan Andone, în 2013, an în care kazahii au încheiat campionatul pe locul 2.

Lotul celor de la Astana e cotat la 24 de milioane de euro, vedetele echipei fiind aripa dreaptă Marin Tomasov (3,5 milioane de euro), fundaşul stânga Dmitri Shomko (2,5 milioane de euro) şi aripa stângă Roman Murtazaev (2,5 milioane de euro).

Neînvinşi acasă în grupele Champions League

Astana a jucat în grupele UEFA Champions League în sezonul 2015-2016, atunci când au evoluat într-o grupă cu Atletico Madrid, Benfica şi Galatasaray şi au încheiat pe locul 4, cu 4 puncte.

Atunci, Astana nu a pierdut niciun meci pe teren propriu, remizând cu toate cele trei adversare 0-0 (Atletico Madrid), 2-2 (Benfica şi Galatasaray).

În sezonul trecut, Astana şi-a început drumul european tot în UEFA Champions League, unde le-a eliminat în preliminarii pe Sutjeska Nikšić (Muntenegru) şi Midtjylland (Danemarca). În turul 3, Astana a fost învinsă de Dinamo Zagreb (Croaţia) şi a jucat ulterior în play-off-ul Europa League, unde au trecut de APOEL (Cipru), după executarea loviturilor de departajare.

În faza grupelor Europa League, Astana le-a întâlnit pe Dinamo Kiev, Rennes şi Jablonec. Kazahii au obţinut opt puncte şi au ocupat locul 3.+

Program meciuri preliminarii Liga Campionilor 2019-2020. Când sunt tragerile la sorţi pentru Champions League

  • Tragere la sorţi rundă preliminară: 11 iunie 2019;
  • Tragere la sorţi TUR 1, TUR 2 preliminar Champions League: 18 iunie 2019;
  • TUR 1 preliminar Champions League: 9-10 iulie 2019 (turul) / 16-17 iulie (returul)
  • TUR 2 preliminar Champions League: 23-25 iulie (turul) / 30-31 iulie (returul)
  • Tragere la sorţi TUR 3 preliminar Champions League: 22 iulie 2019;
  • TUR 3 preliminar Champions League 6-7 august 2019 (turul) / 13 august (returul)
  • Tragere la sorţi PLAY-OFF Champions League: 5 august
  • PLAY-OFF Champions League: 20-21 august (turul) / 27-28 august (returul);
  • Tragere la sorţi grupe Champions League 2019-2020: 29 august (Monaco)


 

Afla mai multe despre: champions leagueuefaastana 

viewscnt
Articole similare