Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Chipciu, fără ocolişuri despre antrenorul cu care a lucrat în România! "Nu cred că el cunoştea jucătorii. Ne punea să ne îmbrăţişăm, nouă ni se părea ciudat" | EXCLUSIV

Chipciu, fără ocolişuri despre antrenorul cu care a lucrat în România! "Nu cred că el cunoştea jucătorii. Ne punea să ne îmbrăţişăm, nouă ni se părea ciudat" | EXCLUSIV

Special

Comentarii

Alex Chipciu (34 de ani) a vorbit despre unul dintre antrenorii care nu au reuşit în România. Fără ocolişuri, fotbalistul lui U Cluj a spus că fostul selecţioner Christoph Daum nu cunoştea fotbaliştii români şi câteva dintre metodele sale i-au surprins pe tricolori.

Alex Chipciu spune de ce nu a reuşit Christoph Daum în România

Christoph Daum a fost diagonisticat cu cancer, la câţiva ani de la plecarea de pe banca naţionalei României. Adus cu mare fast, germanul n-a reuşit să formeze o echipă naţională puternică. 

Alex Chipciu a rememorat câteva dintre metodele lui Daum, despre care a spus că n-a avut informaţii suficiente despre fotbalul românesc. 

"Secundul era belgian şi mă întâlneam cu el în Belgia, aveam discuţii mai lungi. Daum a venit să facă treabă, şi-a dedicat timpul pentru naţională. Avea treaba asta cu legăturile între jucători. Ne punea să ne îmbrăţişăm înainte de antrenament, nouă ni se părea ciudat. Chestii astea de teambuilding, interesante, dar pentru mentalitatea noastră de atunci nu se potriveau. 

Nu cred că el cunoştea jucătorii români. Un antrenor care ştie fotbalul românesc îşi dă seama de jucători, care e de nivel şi care nu e. La noi, până şi-a dat seama, a fost prea târziu. Nu vreau să spun numele jucătorilor acum, dar îmi spunea secundul de nişte jucători <<Ăsta o să fie, ăsta nu>>. Eu, care jucasem în campionatul României, mi se părea că nu ai cum cu jucătorii ăştia. 

Şi în primul meci jucat eram fără extremă în teren. Eu, Maxim, Torje eram pe bancă, era un sistem cu mulţi în centru, Bicfalvi era mijlocaş dreapta, au fost lucruri pe care după nu le-a mai putut gestiona. 

Dar o persoană fabuloasă. Îmi pare rău că i-a recidivat cancerul. E un om bun", a declarat Alex Chipciu, pentru Orange Sport. 

De asemenea, Alex Chipciu a vorbit şi despre motivul pe care l-a contrat pe Adi Popa

Christoph Daum n-a reuşit la naţionala României

Christoph Daum a preluat naţionala României în iulie 2016, după ce cu doi ani înainte nu mai antrenase pe nimeni.

Sub comanda germanului, România a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2018, având doar două victorii în opt meciuri. 

Daum a cucerit campionatul în Germania în 1992 alături de Stuttgart şi de trei ori în Turcia, o dată cu Besiktas (1995) şi de două ori alături de Fenerbahce (2004 şi 2005).

Afla mai multe despre: alex chipciualex chipciu christoph daumchristoph daumchristoph daum romania 

viewscnt
Articole similare