Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este antrenorul surpriză care îl înlocuieşte pe Julian Nagelsmann la RB Leipzig

Cine este antrenorul surpriză care îl înlocuieşte pe Julian Nagelsmann la RB Leipzig

Bundesliga

Comentarii

Julian Nagelsmann (33 de ani) a fost anunţat drept noul antrenor al lui Bayern Munchen, din sezonul următor. Bavarezii au fost nevoiţi să achite 25 de milioane de euro, pentru a-l aduce de la Leipzig. În locul său vine Jesse Marsch.

Campioana Europei şi a Germaniei a anunţat, oficial, că Julian Nagelsmann preia echipa începând cu 1 iulie 2021. El va avea un contract valabil până pe 30 iunie 2026. Leipzig încasează 25 de milioane de euro şi s-a mişcat rapid, găsindu-i talentatului tehnician de 33 de ani un înlocuitor.

Jesse Marsch, viitorul antrenor al lui RB Leipzig

Este vorba despre Jesse Marsch, un american în vârstă de 47 de ani.  Fost fotbalist de performanţă în MLS la echipe precum DC United sau Chigago Fire, dar cu numai 2 selecţii în naţionala Statelor Unite, Jesse Marsch s-a apucat de antrenorat în 2010.

El a devenit secundul lui Bob Bradley la naţionala Statelor Unite, experimentatul tehnician anticipând încă de pe atunci impactul pe care Marsch îl poate avea în soccerul american.

Au urmat experienţe ca principal la Montreal Impact şi New York Red Bulls, apoi a devenit secundul lui Ralf Rangnick la RB Leipzig.  Din 2019 a preluat-o pe Red Bull Salzburg cu care a cucerit titlul şi Cupa Austriei.

Va face acum cale întoarsă spre Leipzig, la prima experienţă importantă într-un campionat de top din Europa. Momentan, clubul din Bundesliga nu a confirmat oficial mutarea, dar BILD susţine că este vorba doar despre o formalitate.

Afla mai multe despre: nagelsmannjesse marsch 

viewscnt
Articole similare